03 липня 2024

Цифрові діти. Інтерактивний ґайд з цифрової освіти

Ні для кого не секрет, що технології все більше входять у наше життя, і більшість сучасних дітей занадто рано оволодівають різноманітними ґаджетами, але цифрова ера це не тільки неймовірні можливості для дітей, але, й про великі загрози. Цифрова грамотність — це навичка ХХІ століття, яка має вирішальне значення для того, щоб допомогти дітям навчатися протягом усього життя та передбачає використання інших важливих життєвих компетентностей, таких як спілкування, співпраця, творче та критичне мислення.
Цифрова грамотність сьогодні означає знання того, як безпечно та відповідально використовувати цифрові технології. Останні дослідження вказують на зростаючу потребу озброїти дітей навичками, необхідними для безпечного та належного використання цифрових технологій і розпізнавання, коли вони можуть бути в небезпеці в Інтернеті.
Навчання цифровим навичкам можете дати дітям та підліткам необхідну впевненість під час використання пристроїв, підключених до Інтернету.
Більш детально дізнатися про ризики, та як їх передбачити, можна на запропонованому ресурсі, тому швидше шукай навичку №5:
Цифрова грамотність охоплює низку навичок, від розуміння налаштувань конфіденційності в Інтернеті до створення надійних паролів тощо. Дітям дуже важливо розвивати ці навички, коли вони ростуть, щоб вони могли відповідально використовувати технології та захищати себе від кіберзагроз. А перевірити свої знання з кібербезпеки можна прямо зараз:
Сьогодні важливо вивчати основи цифрової грамотності починаючи з раннього віку, аби в майбутньому діти могли стати впевненими, відповідальними цифровими громадянами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік