18 липня 2024

Права дітей у сучасному світі

В сучасному світі питання захисту прав дітей є однією з найважливіших тем, яка потребує постійної уваги суспільства. Діти — це наше майбутнє, і від того, як ми захистимо їхні права сьогодні, залежить яким буде завтрашній день нашої країни. Саме тому мандрівний хаб стійкості Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки влаштували для юних жителів Херсонщини правовий квест «Права дітей у сучасному світі».
Учасники квесту досліджували тему прав людини, зокрема права дітей, пригадали основний документ країни - Конституцію, розрізняли реальні та уявні порушення цих прав через казку. Відгадуючи загадки, закріпили державні символи України.
Ігри «Дружня родина», «Шкідлива і корисна їжа» дали змогу пригадати права на сім’ю, любов та піклування, право на достатнє харчування. Під час гри, присвяченої праву на відпочинок та дозвілля, діти відгадували пісні за допомогою емодзі, що додавало заходу веселощів та інтерактивності.
Також підкреслювалася важливість не тільки прав, але й обов'язків дітей. Вони дізнавалися про те, що кожне право супроводжується відповідальністю, наприклад, право на освіту передбачає обов'язок старанно вчитися, а право на захист — повагу до прав інших людей.
Упродовж квесту діти продемонстрували свої глибокі знання, високу ерудицію та широку обізнаність. Вони вправно використовували своє невід'ємне право на навчання, що є запорукою їхнього майбутнього розвитку та успіху. Отже, такі заходи не лише розважають і навчають дітей, а й формують у них важливі моральні цінності, знання про свої права та обов'язки, сприяють їхньому всебічному розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік