23 липня 2024

Відкриття Дніпровсько-Орільського заповідника: Подорож юних дослідників

Мандруючи по річці Дніпро, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом з юними дослідниками Херсонщини продовжують відкривати нові сторінки програми літніх читань циклу «Намистинки на блакитній стрічці Дніпра».
Одним із найзахопливіших моментів подорожі стало відвідування Дніпровсько-Орільського заповідника. Тут юні херсонці мали унікальну можливість побачити заповідник з висоти пташиного польоту, ознайомитися з рідкісними видами рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України. Вони розглядали життя тварин за допомогою камер спостереження, що розташовані у заповіднику, що ще більше збільшило їхній інтерес та розуміння важливості збереження цих унікальних місць. Діти дізналися про екологічні проблеми, з якими стикається заповідник, такі як забруднення середовища і навчилися цінувати його природні багатства.
Херсонські мандрівники ділилися враженнями про свої подорожі та обізнаністю про рідкісні види рослин і тварин, які вони побачили у Дніпровсько-Орільському заповіднику. Вони активно обговорювали свої відкриття про життя цих істот і їхні місця існування в природі.
Інтерактивні ігри з екологічною спрямованістю, художнє слово та руханки додали учасникам додаткового емоційного зв'язку з природою та їхнім власним внеском у її охорону.
Відвідування Дніпровсько-Орільського заповідника стало для нас незабутньою пригодою. Ми збагатили свої знання про унікальні природні багатства нашого краю та усвідомили важливість їхнього збереження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік