13 липня 2024

Миколаїв: місто стійкості та героїзму

Літо триває і подорожі продовжуються! Цього разу працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки знайомили відвідувачів укриття з містом – героєм Миколаєвом.
За допомогою кросворда діти розгадали назву міста до якого відправляють у мандрівку.
Бібліотекарі розповіли його історію, географічне розташування та чому місто стало стратегічним центром суднобудування і торгівлі, що сприяло його швидкому розвитку та зростанню.
Роздивилися світлини експозицій Миколаївського музею суднобудування та флоту, який розташований у будівлі де раніше, майже сто років, знаходився штаб Чорноморського флоту. Дізналися, що на його верфях було побудовано багато кораблі і найвідомішими з них є броненосець «Потьомкін» та яхта «Ікар», яка була першою яхтою в Радянському Союзі, команда якої здійснила навколосвітнє плавання, обігнувши мис Горн.
Занурилися у відеомандрівку Миколаївським зоопарком, одного з найстаріших в Україні. Познайомилися з різноманітним світом тварин. Дізналися, що це не лише розважальний, але й освітній простір, де діти та дорослі можуть дізнатися більше про захист тварин та збереження біорізноманіття.
Переглянули уривок екранізації «Зовсім пропащий», за мотивами роману Марка Твена «Пригоди Гекльберрі Фінн», яка знімалася на теренах Миколаєва.
Пазли «Пам'ятки культури та архітектури» дозволили дітям краще ознайомитися з визначними місцями міста. Склавши його вони побачили Костел Святого Йосифа, Інгульський розвідний міст, дитяче містечко «Казка» та пам'ятник корабелам і флотоводцям Миколаєва.
Миколаїв є яскравим прикладом того, як історія і сучасність можуть гармонійно поєднуватися, створюючи унікальний культурний ландшафт, який варто берегти і примножувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік