28 липня 2024

Смайли - символи мови душі

Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки зустрілися з юними херсонцями, щоб через гру, веселе змагання, виконання творчого завдання розбурхати уяву дітвори, щоб вона знову згадала відтінки почуттів, без яких життя втратить свою яскравість і різнобарв’я.

Помічниками у спілкуванні з юними читачами виступали казки – скарбниця народної мудрості, де герої і обставини не залишають байдужими слухачів, викликають емоційний відгук і відповідно, знайомі символи – смайлики.


На зустрічі діти завзято вибирали і вгадували смайли, весело брали участь у грі, змагались у кмітливості у казкових сюжетах, виявляли творчі здібності у малюванні власних емоцій – смайлів. Час пройшов весело і пізнавально.
Зустріч подарувала дітям яскраві враження щодо засобу вираження емоцій через смайли. Вони впевнилися, що багатство виявлення переживань та почуттів породжує таке ж різнобарв’я емоцій, а від них – їх графічне вираження – смайли.

Емоції – це мова душі. І щоб навколишній світ не здавався спрощено чорно-білим, потрібно насичуватись враженнями. Тоді емоції розфарбують буденність у фантастичні кольори, збагатять душу, будуть множитись смайликами.
А володіння якомога більшим спектром таких смайлів покаже особистість, здатну висловити сучасною графічною мовою все веселкове різнобарв’я нашого життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік