09 липня 2024

Гостинність Черкас: Поетичні записки

Літній відпочинок і літературно-краєзнавча мандрівка продовжують дарувати безліч унікальних вражень і корисних знань. Саме тому фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом з юними херсонцями знову вирушили у подорож вздовж блакитної стрічки Дніпра, щоб відкрити для себе нові «намистинки» в її безмежній скарбниці.
Мандрівка для дітей розпочалася незвично: їм потрібно було зібрати підказки, граючи у вікторину «Пригадуй та відповідай», щоб дізнатися наступну зупинку подорожі. Відповідаючи на запитання юні херсонці продемонстрували всі знання, набуті під час попередніх мандрів. Їхня обізнаність і зацікавленість допомогли знайти усі підказки та прочитати назву міста, через яке пролягав наш маршрут. Це - шевченківський край, земля Тараса - сучасна Черкащина.
Діти відкрили для себе поетичне місто, слухаючи й аналізуючи вірші, які майстерно передають його красу та гостинність. Ознайомилися з сучасними письменниками: Володимиром Рутківським, Мариною Павленко. Їхні твори, з цікавими сюжетами та захоплюючими історіями, надихають на нові відкриття та пробуджують бажання дізнатися, чим закінчиться книга, спонукаючи малечу до читання.
Наша літературно-краєзнавча мандрівка продовжується, і попереду нас чекає ще багато цікавих відкриттів. Черкаси подарували нам незабутні миті, і ми з нетерпінням чекаємо на нові пригоди вздовж блакитної стрічки Дніпра.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік