06 липня 2024

Буча - місто сміливості

Чергова подорож відвідувачів укриття з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки відбулася у місто-герой Буча, яке проявило неабияку сміливість та героїзм під час війни.
Дітлахи поринули в історичне минуле невеличкого селища, яке згодом перетворилося на місто і почало швидко розвиватися. Це невеличке місто Київщини користується попитом у мешканців, які хочуть проживати ближче до столиці.
Слухачі дізналися, що уперше в письмових джерелах топонім «Буча» згадується в 1630 році в стосунку до села Яблунька, що розташувалось на лівому березі річки Буча.
Із захоплення переглянули світлини Бучанського міського парку. Його площа складає 52 гектари, де присутні озера, фонтани, скульптури, велодоріжки, мотузковий парк, дитяче містечко, міні-зоопарк.
Згадали, якою Бучу побачив світ після окупації та запеклих боїв та як місто відроджується і оживає з поверненням мешканців.
Юні відвідувачі познайомилися з відомими особистостями, які мешкали у Бучі: Миколою Вінграновським - українським поетом, прозаїком, кінорежисером і актором; Андрієм Кузьменком, який був відомим українським музикантом, лідером гурту "Скрябін"; Тетяною Яблонською - відомою українською художницею.
Зіграли у вікторину «Так/Ні» з каверзними запитаннями, де потрібно було уважно вислухати твердження і, або погодитися з ним, або заперечити.
Наприкінці малеча зробила паперового «Непохитного чоловіка», як символ нескореного міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік