10 липня 2024

Емоції без фейків. Путівник для підлітка

Щохвилини людина проживає якусь емоцію. Одні з них досить зрозумілі та приємні, а інші не такі радісні. Іноді вир емоцій настільки сильний, що людина може вибрати відсторонитися та не проживати емоції. Світ емоцій – це ніби окрема країна зі своїми законами та правилами, які у дитячому, юному віці, не такі зрозумілі.
Здатність розуміти й керувати власними емоціями та емоціями інших людей є навичкою емоційного інтелекту. Розвиток ЕQ у дітей сприяє соціальній адаптації, допомагає ефективно комунікувати з оточенням і розв'язувати конфлікти, а ще сприяє розвитку емпатії, логічного мислення та стресостійкості.
Згідно з дослідженням, діти з розвиненим емоційними інтелектом краще навчаються в школі, більше читають, частіше займаються спортом та мистецтвом. Які ж є базові емоції, притаманні всім людям, та чому немає «поганих» емоцій дізнавайтесь швидше за посиланням:
Вміння бути усвідомленими, емпатичними, правильно ставитися до проблем, підтримувати стосунки з навколишніми, і в результаті – жити повним і насиченим життям, змалку дітям допомагає читання книг, адже цілий спектр емоцій вони переживають разом з головними героями улюблених творів. Радіють і дивуються успіхам літературних персонажів та щиро сумують та співпереживають, якщо щось йде не так. Тож пропонуємо нашим читачам перевірити свої знання у квізі «Емоції героїв»:
Про важливість розвитку емоційного інтелекту, необхідної навички дітей та підлітків, сьогодні дуже багато говорять. Чимало книжок присвячені цій темі, починаючи від найменших читачів. Емоційний інтелект не передається генетично, його потрібно розвивати з раннього віку, і для цього потрібна підтримка дорослих та досвідчених. Діти з розвиненим емоційним інтелектом мають менше шансів на розвиток психічних та емоційних проблем у майбутньому, краще взаємодіють зі своїм оточенням й досягають великих успіхів у житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік