27 липня 2024

Маріуполь: мужність на руїнах

Подорожжю в минуле була чергова зустріч юних херсонців та Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки в межах циклу «Міста – герої України : галерея слави» : «Маріуполь: мужність на руїнах».
Працівниця Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки розповіла про історію Приазов’я від Київської Русі до сьогодення, яким було населення регіону та чим вони займалися. Про Кальміуську паланку Вольностей Війська Запорозького Низового, яка відповідала за цю територію та займалася риболовецьким промислом.
За допомогою мапи визначних місць Маріуполя, створеної на платформі Padlet побачили де розташований металургійний комбінат «Азовсталь», улюблене місце відпочинку всіх мешканців – Маріупольський пірс, адреси розташування маленьких Нільсенів, Храм Святителя Петра Могили, який увійшов до книги рекордів України як єдиний храм у світі, повністю розписаний петриківкою.
Захопили увагу та здивували відвідувачів «10 фактів про Маріуполь, про які не всі знають»: що сучасний металургійний гігант комбінат Ілліча це два об’єднані найстаріші заводи «Нікополь» та «Провіданс»; найбільшою рибою що спіймали в Азовському морі був тунець вагою 288 кг; параболічний пішохідний фонтан увійшов у Книгу рекордів України, як найдовший та інші.
Малеча із задоволенням та захопленням переглянула відео «Фонтани Маріуполя 2021», яке відкрило неймовірно видовищні кадри сучасних фонтанів міста вдень та вночі, а відео пляжного фестивалю «MRPL City Fest 2021» викликали море емоцій та захват.
Рубрика «Видатні українці Маріуполя» була представлена учасникам: «батьком» Київського конструкторського бюро – О. Антоновим; всесвітньовідомим вченим в галузі мостобудування і зварювання – Є. Патоном; видатним лікарем – хірургом – М. Амосовим та Героєм України, видатним українським футболістом і тренером – В. Лобановським.
Сюрпризом до заходу став подарунок від власників укриття - патріотичний аквагрим для дітей та батьків.

Наостанок наші читачі із задоволенням поділилися враженнями та емоціями і висловили надію обов’язково відвідати Маріуполь, як тільки буде можливість, та взяти участь у пляжному фесті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік