12 липня 2024

Мрії про пригоди з казкової нагоди

Дитячі роки – це унікальна пора, коли все навколо наповнене чарівністю, а кожен день цього часу дарує нові можливості для відкриттів і пригод. Мрії про пригоди, що народжуються завдяки казкам і книжкам, грають важливу роль у формуванні уяви та світогляду дітей. Вони прокладають дорогу до фантастичних світів, допомагають малюкам розвивати творчі здібності, спонукають до сміливих вчинків, виховують впевненість у собі.
Про що ж мріють казкові герої українських народних оповідей і нові персонажі сучасних українських письменників? Шукати відповіді, а їх виявилося чимало на це захопливе питання, подалися учасники Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2024» під час презентації читацького путівника мрій, який презентувала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.
Прикладом казкових, славних та дивовижних мрій і пригод стала сучасна героїня Марійка Сашка Дерманського із серії книг «Маляка принцеса Драконії». Завдяки цій цілеспрямованій дівчинці присутні дізналися про острів Комодо, про країну Драконію, де маленькі дракончики вчаться розпізнавати та правильно проковтнути принцесу, про велике, неймовірне бажання Маляки стати принцесою і покататися на драконі, про порядну, щиру, справжню дружбу.
За допомогою гри на уяву «Котилася тарілочка», за змістом пригодницької історії, хлопчики та дівчатка шукали нестандартні рішення розв’язання певних питань, викладали нові ідеї, розвивали свій творчий потенціал, вчилися бачити світ по-новому, знаходити красу в навколишньому середовищі та створювати власні історії.
Отже, казкові мрії і пригоди – це не просто забави чи розваги для дітей, це важливий інструмент розвитку емоційної стійкості, формування особистості та її моральних цінностей, стимулювання пізнавального інтерес.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік