20 липня 2024

Ірпінь - найуспішніше місто України

До міста-героя Ірпінь відправилися юні херсонці разом з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки, яке зазнало значних руйнувань та втратило багато мешканців під час окупації російськими військами, але знайшло сили відбудуватися та продовжити жити, надихаючи інших своєю незламністю та силою духу.
Діти дізналися історію містечка, легенду про виникнення його назви, коли набуло статусу міста, що розташована Ірпінь в курортній зоні та в безпосередній близькості до Києва з усіма перевагами столичного життя, яке приваблює все більше молодих людей та сімей з дітьми.
Переглянули світлини міста до 24 лютого 2022 року, яке росло, розвивалося, відкривало нові можливості для жителів. Стрімко забудовувалося та покращувало інфраструктуру та благоустрій міста. За багату мистецьку спадщину його називають Українським Парнасом, а за потужний і стрімкий розвиток протягом останніх років – Українським дивом.
Дітей вразило відео мальовничих тематичних парків Ірпеня, які стали його візитною карткою. Особливістю парку «Покровський», створеного на базі соснового лісу площею 2 гектари, є 30 дерев'яних фігурок різних звірів, героїв мультфільмів та казок, створених майстрами з різних регіонів України: Рівненщини, Київщини, Чернігівщини, Харківщини, Івано-Франківщини та Закарпаття. Парк Письменників, який було реконструйовано спільними зусиллями Ірпінської міської ради та Національної спілки письменників України, є ще одним чудовим місцем, адже Ірпінь історично є столицею українського письменства. У 2016 році Ірпінь потрапив до Національного реєстру рекордів України за найбільшу кількість реконструйованих та збудованих за два роки парків і скверів.
Юні слухачі з цікавість дізналися, що таке мурали і скільки їх наразі у місті та хто їх зробив.
Проявили свою ерудицію у грі-вікторині «Так/Ні», де з легкість відповіли на всі каверзні питання від ведучої. А наприкінці із задоволенням розгадали назви пісень у відеовікторині «Вгадай пісню по емодзі» та потанціювали під веселу руханку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік