19 липня 2024

Грай, читай та відгадай, про що мріє смайл!

Сьогодні, майже щодня, ми користуємося десятками смайлів, які вже стали невід’ємною частиною нашого спілкування у соціальних мережах, месенджерах і навіть у робочих листуваннях. Але чи замислювалися ви коли-небудь, про що мріють ці маленькі жовті обличчя, схожі на відомого народного казкового українського персонажа Колобка?
Ці кумедні образи створені, щоб передавати наші емоції, почуття та настрій. Вони є простим і ефективним способом виразити те, що іноді важко сказати словами. Та якби смайлики мали свої думки і почуття, то про що б вони мріяли?
На це не дуже складне питання, ефективно працюючи і розмірковуючи, стрімко та енергійно знаходили відповіді учасники Програми літніх читань «Канікули з книгою – 2024» спільно з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.
Відповіді та активність дітей вражала! Дехто з присутніх вважав, що можливо всі смайлики мріють про те, щоб краще розуміти людей та їх справжні емоції, адже іноді ми користуємось ними механічно. Смайли смутку, ймовірно, мріють щоб люди рідше відчували сум і вони дуже б хотіли, щоб ними менше користувалися і це означало б, що світ стає щасливішим. Хтось допускав, що можливо мрія смайликів – це бути більш різноманітними і точно відображати всі людські почуття та ситуації.
Та найголовнішим став висновок – смайлики не просто маленькі графічні символи. Вони мають свій світогляд і навіть свої мрії. Вони мріють про кращий світ, де люди розуміють і підтримують одне одного. І, можливо, кожного разу, коли ми використовуємо смайли у своєму повідомленні, кожен з нас, не замислюючись над цим, здійснюємо одну з маленьких мрій цих кумедних обличь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік