02 липня 2024

Легенди Кременчука в картинах Оксани Бойко

Легенди і міфи завжди зачаровували своєю таємничістю, загадковістю та багатством образів. Кожне місто, яке відвідували юні херсонські мандрівники разом з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки у рамках проведення літературного відеокруїзу «Намистинки на блакитній стрічці Дніпра», славилося своїми легендами та оповідками. Ці історії розбурхували уяву та пробуджували бажання дізнатися більше про нове місто, розташоване на берегах величного Дніпра.
Наступною зупинкою стало місто Кременчук, відоме своїм славетним минулим. Місто, яке стоїть на стику багатовікових шляхів, ховає у своїх вулицях та будівлях численні історії, що переплітаються з міфами та легендами.
Під час літературного відеокруїзу «Легенди Кременчука в картинах Оксани Бойко», діти ознайомилися з легендами, пов’язаними з виникненням назви міста, його історичним минулим, а головне — відвідали віртуальну виставку художниці, яка знаходить натхнення у цих легендах і втілює їх у своїх картинах, створюючи яскравий та захоплюючий світ, де минуле зустрічається з сучасністю.
Юні мандрівники також мали можливість послухати вірші поетів, які оспівують красу Кременчука та його багату історію.
У грі «Складаємо вірш», діти добирали риму до слів і складали вірш. Руханка допомогла підтримати настрій та з натхненням продовжити подорож.
Мандрівка до Кременчука стала справжнім відкриттям для юних херсонців. Вони не тільки дізналися більше про історію міста, але й змогли відчути його дух, насолоджуючись красою місцевих краєвидів. Ця подорож залишила незабутні враження та надихнула на подальші відкриття, адже кожне нове місто на берегах Дніпра має свої унікальні легенди, які чекають на своїх дослідників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік