26 липня 2024

Нові, справжні друзі – не мрія, а реальність!

Дружба – це одна з найбільших цінностей у житті кожної людини. Вона є не лише джерелом радості та підтримки, а й основою для розвитку моральних і соціальних якостей. Мрії про дружбу часто виникають ще у дитинстві, коли ми лише починаємо усвідомлювати важливість справжнього друга та уявляємо, яким він повинен бути. Що ж охоплюють ці мрії, і чому вони настільки важливі для кожного з нас?

Саме з обговорення цих питань розпочалася чергова зустріч фахівців Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки із своїми користувачами-учасниками Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2024» - ЛІТО_МРІЙ.

На присутніх чекали нові зустрічі з сучасними книжками, нові знайомства, нові друзі – фантастичні, літературні персонажі сьогодення. Тож, на прикладі однієї з книжок письменника-сучасника Антона Сіяніки, хлопчики та дівчатка дійшли думки, що справжня дружба будується на взаємності та довірі, що вона вимагає значних зусиль: готовності вислухати, підтримати, розділити радість і сум; дружба – це бажання мати спільні інтереси і захоплення; це пригоди і подорожі, які об’єднують та згуртовують; обговорення книг, значних життєвих подій; гра в улюблені ігри.

Мрії про дружбу, як і сама дружба, безмірно важливі для кожного, бо вони мотивують особистість шукати справжніх, щирих людей, котрі збагатять життя і зроблять його щасливим. І навіть якщо ці мрії здаються недосяжними, важливо не втрачати надії, а продовжувати вірити в можливість знайти справжнього друга, який зможе зрозуміти, підтримати, допомогти, підставивши своє плече у будь-якій ситуації. Мріємо та пам’ятаємо про це! А завдяки книгам і читанню, ми самі ще й маємо унікальну можливість навчитися стати вірним другом для тих, хто нас оточує!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік