22 липня 2024

Наші емоції: як розпізнати та контролювати

Емоційний розвиток дитини є однією з ключових складових її загального здоров'я та самопізнання. Сучасна наука підтверджує, що правильне управління емоціями в дитинстві може значно покращити якість життя у подальшому та допомогти подолати стресові ситуації.
На пізнавальному тренуванні «Наші емоції: як розпізнати та контролювати», який провели фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для юних відвідувачів укриття, розглянули теоретичні аспекти емоційного, а також вивчили практичні поради та вправи, які сприяють заспокоєнню та гармонізації емоційного стану.
Діти дізналися не лише про те, як вони виникають, але й навчилися за допомогою ігр «Покази емоцію», «Намалюй емоцію» розпізнавати їх у собі та у інших. Довідалися, що розуміння власного емоційного стану не лише допомагає їм краще впоратися зі своїми власними почуттями, але й покращує їх співпрацю з оточуючими.
Переглянули мультфільм «Емоції з рибками» де побачили як зовнішні ознаки передають емоції.
Вивчили дихальні вправи «Подих дракона», «Дихаємо з рибкою» та інші, які є потужним інструментом для заспокоєння і контролю емоційного стану та сприяють зниженню рівня стресу.
Потренувалися виконувати під спокійну музику вправи «Дерево» та «Тиха вода» на заспокоєння, що можуть допомогти їм краще контролювати свої емоції і відчувати себе комфортніше у стресових ситуаціях.
Емоційний розвиток дітей є важливою складовою їх загального здоров'я та здатності до самопізнання, а практичні заняття допомагають дітям розуміти, розпізнавати та керувати своїми емоціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік