15 липня 2024

Славетний велетень на березі Дніпра

Літературно-краєзнавча подорож «Намистинки на блакитній стрічці Дніпра» продовжує відкривати для юних херсонців нові сторінки історії та культури рідного краю. Відвідування кожного міста надає юним мандрівникам разом з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки унікальну можливість зануритися в культурну спадщину міст, розташованих по обидва береги величної річки.
Одним з таких міст став славетний велетень Дніпро, колишній Катеринослав, що заворожує своєю величчю та сучасністю. Діти ознайомилися з історією міста, побачили пам'ятки архітектури, такі як Монастирський острів та Катеринославська фортеця. Вони пройшлися Мерефо-Херсонським мостом, відвідали штучний водоспад Ревучий і візитівку міста — Вежі-близнюки.
Подорож супроводжувалась інтерактивними іграми, переглядом відеоконтента та руханками. Слухали вірші Миколи Вороного, Олеся Гончара, які відтворили образи міста Дніпра у своїх віршах, додаючи ще один шар розуміння його значення та краси.
На завершення, юні херсонці ділилися враженнями та описували місця, які їх вразили найбільше.
Ця подорож стала для дітей не лише можливістю доторкнутися до історії, а й відчути дух сучасного життя, яке бурхливо розвивається на берегах величного Дніпра.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік