15 березня 2021

Країна казкова – країна книжкова!

Дружба з книгою – це свято,

Не було б його у нас,

Ми б не знали так багато

Про новий і давній час!

Стрімкий розвиток науково-технічного прогресу та умови сучасного життя вимагають від усіх нас уміння самостійно здобувати знання та знаходити додаткову інформацію. Для сучасної людини найактуальнішим джерелом знань є Інтернет, а як же книга і читання? З таким запитанням до учнів перших класів спеціалізованої школи №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов звернулися працівники молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, намагаючись переконати кожного в необхідності уміння користуватися книгою.

Зануритися у чарівну країну казок і книжок та побудувати цікавий діалог допомогли різноманітні конкурси, завдання та неабияка активність дітей. На хлопчиків та дівчат чекали усілякі випробування, як літературного характеру, так і логічного. Казкові герої маскувалися під інших і влаштовували страшенну плутанину, яку під силу було розв’язати тільки справжнім «читайликам».

А ще уважним та начитаним потрібно було довести, що вони вже дорослі учні, які самостійно збираються до школи та зосереджено і правильно складають свої рюкзаки, залишаючи вдома речі, які заважатимуть їм у навчанні.

Відповідаючи на запитання та виконуючи поставленні задачі, присутні у великій залі малюки дізналися, хто стане справжнім відмінником та до кінця цього навчального року буде отримувати лише дванадцять балів.


Наостанок весела та дружня компанія маленьких читачів із задоволенням вирушила далі на пошуки нових вражень від зустрічей з неймовірними та новими друзями  - книжками.

Тож, подружитися з книгою дуже просто і легко.  Для цього  достатньо лише завітати до бібліотеки, взяти до рук книгу і стати щасливою людиною, навколо якої завжди буде багато розумних, добрих і вірних друзів, бо читання зближує!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік