понеділок, 15 березня 2021 р.

Я будинок свій люблю – все навколо пізнаю!

В мурахи – мурашник, у сонечка – небо,

У крапельки – хмара, у білки – дупло. 

Нора чи гніздечко… Та кожному треба,

Щоб в рідній домівці затишно було.

  Наталя Карпенко

Власний будинок як для дітей, так і для дорослих - це місце, де ми живемо, де можна відпочити, весело провести час, пограти. Саме у такий затишний, комфортний і теплий будиночок для своїх наймолодших відвідувачів розвиваючої студії «Бібліомалята» недільного ранку, перетворилася Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки. 

З’ясувати,  що оточує малюків у домівці і розібратися, а для чого ж потрібен той чи інший предмет, який, приваблює увагу і дуже цікавить дитину, допомогли розвиваючі ігри та певний дидактичний, роздатковий матеріал. 


Робота у групах розпочалася із знайомства житла певних тваринок та порівняння його з житлом людини. Далі малеча, описуючи різні будинки, визначилася з поняттями одноповерховий та багатоповерховий і дізналася про особливості їх адресних даних.  




Потім, умовно потрапивши у середину домівки, хлопчики та дівчата знайомилися та вивчали меблі,  вчилися їх називати, описувати, пізнавати за розміром, називати великі і маленькі (стіл - стільчик, ліжко - ліжечко),  розмірковували стосовно матеріалів, які використовують для їх виготовлення та залюбки брали участь у забавах - «Знайди пару», «Поєднай  частини меблів», «Що є у шафі?».

Пригадати предмети домашнього вжитку допомогли іграшки, завдяки яким бібліотекарі розповіли, як правильно користуватися електроприладами, що є у кожного вдома. Діти дослідили,  в якій частині квартири має знаходитись той чи інший пристрій, а також розповіли, як вони допомагають батькам з хатніми справами.



Заняття у кожному з відділі супроводжувалося пальчиковою гімнастикою, фізкультхвилинками, пізнавальними, навчальними та розвиваючими вправами.


Тож, наша малеча просунулася ще на один крок вперед у своєму розвитку разом з добрим та мудрим помічником – Бібліотекою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік