понеділок, 29 березня 2021 р.

Відеотека у спадок

Чого хочуть від кіно діти, а чого батьки? Чи збігаються їхні уподобання в мультфільмах? І як правильно обирати відео контент для сімейного перегляду. Саме ці питання і розглядали сьогодні читачі в медіа-центрі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки знайомлячись з сімейними кіно-бестселерами, створюючи «відеотеку у спадок».

І як виявилося і батькам, і дітям подобаються схожі фільми, мультфільми. Ось тільки рік виходу на екран в цих історій різний. Є декілька бродячих сюжетів, які завжди залишаються з нами. Здається, ми знаємо ці історії від початку до кінця, але ніколи не відмовимося згадати їх ще раз. Чого варта, наприклад, улюблена казка про Попелюшку!


Казка в різних версіях існувала в Іспанії, Ірландії і Шотландії, Швеції та Фінляндії, Флоренції, Римі та Венеції. Всього зареєстровано понад 1000 втілень в фольклорі різних країн. Можна сказати, що у всього світу є по своїй «Попелюшці». Єдиний, майже незмінний сюжет впродовж століть, так чому ж кількість фанатів цієї історії не змінюється? Сьогодні ми порівняли близько п’яти екранізацій казки, і побачили, що хоч сюжет і не змінюється, але змінюються персонажі, їхній характер, вподобання, відповідно до покоління яке переглядає нову, стару історію. Для колективного перегляду було обрано мультфільм студії Walt Disney 1950р.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік