04 березня 2021

Лунай у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки заздалегідь розпочала святкування «шевченківських днів» і упродовж 3-4 березня провела цикл заходів,  учасниками яких стали учні шкіл міста Херсона  №6, №50 і №57. 



4 березня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей  завітали учні гімназії №6, з поглибленим вивченням англійської мови. Школярі довідалися про цікаві факти із життя Т.Г.Шевченка та  про рекорди, пов’язані із його творчістю. Гімназисти були вражені тим, що «Заповіт» перекладено на 150 мов світу, а один із учасників заходу зачитав його англійською мовою.

У п’ятикласників викликало неабияке захоплення робота українського майстра Миколи Сядристого, який створив найменшу у світі книжку “Кобзар”, розміром  з макове зерня. А в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки є свій унікальний «Кобзар», до якого увійшли твори вихованців літературної студії «Контур», одну із поезій збірки («Присвята Кобзареві») діти прочитали «ланцюжком».


Під час вікторини «Чи знаєш ти?» учні продемонстрували знання про життєвий і творчий шлях письменника, здійснили мандрівку музеями, які зберігають пам'ять про найвідомішого сина України.

Під час інтерактивної гри «Досьє письменника»  юні читачі проявили дотепність, кмітливість та віднайшли серед запропонованих предметів саме ті, які були пов’язані із Шевченком.


Упродовж усього заходу діти заробляли бали, за кількістю яких і було визначено переможців. Кращими знавцями творчості Т.Шевченка стали Богдан Глазков та Єгор Гаран.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік