19 березня 2021

Перехрестя революцій

Учні сьомого класу школи №28 завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки в медіацентр переглянути медіа-репортаж «Перехрестя революцій». Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжуємо своє життя у наступних поколіннях. Той хто розуміє і знає свою історію зможе зробити правильний вибір сьогодні.

Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і писав «Повість минулих літ». А архімандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія допомагає знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі.

Крок за кроком сьогодні було згадано нелегкі, але такі значні події минулого і сьогодення, що врешті призвели до появи на мапі світу незалежної держави із назвою Україна. Героїчні і болючі сторінки історії нашого народу стають відомі лише тепер. І неможливо підрахувати – скільки безневинно постраждалих, знедолених, розкиданих по білому світу борців? Скільки революцій та протестів відбулося за останні тридцять років в нашій країні? Для того аби відстояти свою незалежність, єдність та соборність.

І ось тепер тендітна ниточка спогадів надає нам другого дихання, примушує ритмічніше битися в грудях серце.  Всі ті документальні кадри та уривки фільмів показали, що ми сильний народ з сильною волею, вірою та бажанням жити у вільній та незалежній державі. І як двісті років тому наші предки, козаки боролися за нашу Україну, так і сьогодні їх нащадки не відступаються та відстоюють її інтереси. Нам є що згадати, нам є чим пишатися і нам є за що боротися.  Нині ще важко оцінити останні події в Україні, щось підсумовувати і давати якісь прогнози. Однак ми продовжуємо навчатися, жити і працювати.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік