07 березня 2021

Калейдоскоп розваг

Щодня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки гамірно від дитячих голосів, не стала виключенням і п’ятниця, адже до нас у гості завітали учні 2-х класів НВК № 15 м. Херсон. На дітей чекав цілий калейдокоп розваг: танці в ігровій залі, розваги у секторі періодики, конкурси, мультфільм на великому екрані та незвичайний концерт.

Наші гості мали можливість дізнатися про види і класифікації оркестрів (симфонічних, духових, народних і дитячих шумових), а також прослухали класичні, народні, та сучасні твори у різних виконаннях.

На піаніно звучали наживо «Український гопак», «Полька» С. Рахманінова, «Марш Турецького» В. Моцарта та інші. До речі, музика у живому виконанні сприймалася дуже емоційно. Діти із задоволенням вибирали музичні інструменти і супроводжували твори своєю грою. Вийшло цікаво і весело.



Також жваво відбулась вікторина на знання казок та мультфільмів, дитячих оповідань в яких літературні герої грають на музичних інструментах. Також на дітей чекали цікаві загадки, ребуси, шаради та творчі завдання на визначення ритму, темпу та звуковисотності запропонованих мелодій.

Добро відомий факт, що колективна участь у створенні оркестру сприяє широкому залученню дітей до самостійних занять музикою, використовуючи посібники гри на дитячих інструментах (гітари, баяни, фортепіано). Ці книжки були представлені на книжковій виставці і зацікавили маленьких читачів. 

Маємо надію, що такий захід буде сприяти розвитку музичних здібностей у наших користувачів і стане першою сходинкою до навчання в музичних школах, театральних студіях, гуртках, а головне до відвідування відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Ми чекаємо на вас!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік