24 березня 2021

Книга єднає країну!


Традиційно, під час весняних канікул, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. В цей період відбуваються найцікавіші події пов’язані з книгою та читанням. Цей рік не став виключенням.

Читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки 23 березня взяли участь у урочистому відкритті Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2021 в онлайн форматі, який буде проходити під гаслом «КНИГА ЄДНАЄ КРАЇНУ!».

Свято розпочалося з привітання учасників цієї події Міністра культури та інформаційної політики Олександра Владиславовича Ткаченка та генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Алли Іванівни Гордієнко. А в свою чергу юні херсонці – користувачі бібліотеки ім. Дніпрової Чайки привітали всю Україну.

З цієї нагоди працівники книгозбірні влаштували справжнє свято для дітей під закликом – «Якщо розумний та завзятий, то мерщій разом читати!».



Маленькі читачі намагалися якнайшвидше зустрітися із добрим, мудрим другом - Книгою та улюбленими казковими героями. В першу чергу вони познайомилися  із незвичайними книгами-іграшками, в яких живе справжній крокодил та його друг - пташка, маленький непосидючий песик та «чарівний ліхтарик», за помахом якого з темряви з’являються чудові картинки.


А далі розпочалися справжнісінькі та захоплюючі дива! Влаштувати справжній концерт та поспівати разом з дітьми дуже кортіло Дракоші, який  терміново прилетів на свято.

Коту Леопольду хотілося перевірити хлопчиків та дівчат на спритність, увагу та начитаність у різних конкурсах та змаганнях, завдяки яким присутні показали свою самостійність, вправність та уміння швидко реагувати та діяти у запропонованих обставинах.




Завершенням свята став веселий музичний марафон, якій відбувся в ігровій зоні книгозбірні та який додатково подарував масу незабутніх вражень та драйвових емоцій. 

Тож, це тільки початок! Попереду ще цілий тиждень приголомшених знайомств, зустрічей, подій, відкриттів, пригод та мандрівок. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік