31 березня 2021

Лицарі Таврійського краю

Канікули це час не тільки для відпочинку, але і час щоб дізнаватись нову та корисну інформацію, яка стане в нагоді. Читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вже звикли, що під час канікул в їх улюбленій книгозбірні можна весело та з користю провести відпочинок. В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання проходив День настільних ігор і бібліотекарі зали періодики запропонували своїм читачам поринути у неймовірний світ козацтва.

Козаки – мужні воїни, славетні лицарі України. Вони зробили великий внесок в історію нашої країни та нашого краю, з ними пов’язано чимало легенд та переказів.

В настільній грі «Лицарі Таврійського краю» представлено 4 категорії:  «Література», «Історія», «Козацтво» та «Побут», альбом, який став у нагоді, щоб знайти вірну відповідь на запитання.

Звичайно, що всіх дівчаток цікавила інформація про побут козаків, їх улюблені страви, чим вони займалися у мирний час.

Хлопчаки вправно відповідали на запитання, які пов’язані зі зброєю. Під час гри читачі згадали про оригінальні та неповторні човни – чайки, саме на них козаки вирушали в походи, та їх сміливо можна назвати «прабатьками» підводних човнів. І звичайно, не оминули увагою славетного гетьмана Пилипа Орлика та його Конституцію.


В кінці заходу діти переглянули книги та журнали, які були представлені на виставці та потримали в руках козацьку булаву.

Діти з ентузіазмом поставилися до всіх завдань, а особливо до творчого - козацьке караоке, яке вони виконали дружньо та весело. Всі учасники гри на згадку про зустріч отримали дипломи та гарний настрій.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік