12 березня 2021

Вклонімося полеглим і живим…

Сьогодні студенти ІІ курсу Херсонського училища культури стали учасниками  тематичного заходу «Вклонімося полеглим і живим!», присвяченому дню визволення міста Херсона. 

80 років тому Херсон був захоплений нацистами, і для наших земляків розпочалося нове життя, позначене жахливим словом окупація. Щоденно в місті з’являлися нові моторошні накази: введено комендантську годину, створено гетто для єврейського населення, оголошується набір молоді для відправки в Німеччину, забороняється слухати радіо.

Перегляд документальних відео про наступ німецьких військ та окупацію Херсона допоміг учасникам заходу зануритись у  трагічні події Другої світової війни.


Змістовна презентація, яка супроводжувала захід, дала можливість дізнатись дітям про підпільні організації, які діяли в окупованому Херсоні. Бібліотекар розповіла про групу юних патріотів – хлопців з Карантинного острова. Про героїчну долю хлопців написав книгу херсонський письменник та журналіст Леонід Марченко. 

Із цікавістю студенти переглянули фільм - реконструкцію подій, створений учнями Школи гуманітарної праці на конкурс «Херсонщина пам’ятає» і який присвячено юним підпільникам.

Під час заходу читачі познайомились із краєзнавчою літературою, в якій розповідається про героїв-визволителів Херсона. Вразив всіх глядачів рідкісний документ, що зберігається у державному архіві  області – фронтовий щоденник за 1941 рік. Його автор – наш земляк лейтенант Іван Виперайленко, який писав листи з фронту.

Ці вісточки з фронту чекали з нетерпінням і мали форму трикутника. Зі сторінок звичайного шкільного зошита студенти спробували зробити листи-трикутнички.


Об’єднали учасників заходу спільні зусилля, коли за допомогою інтерактивного сервісу для створення онлайн опитувань «Mentimeter» всі присутні відповіли на запитання «Що для кожного із вас означає слово війна?»



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік