31 березня 2021

Грайся і читай, все на світі пізнавай!

Гра - це іскра, яка запалює вогник допитливості.

В.О. Сухомлинський

Гра для дітей у всіх її проявах - це активна форма пізнання. Вона уводить дитину в реальне життя, знайомить з оточуючим світом, відкриває шляхи стосунків між людьми, а найголовніше - розвиває допитливість. Саме з цього приводу в рамках Тижня дитячого читання Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки  влаштувала для своїх користувачів День настільних ігор.

Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1- 4 класів запросив малюків у дивовижний світ гри  завдяки іграшковій колекції  жуків та павуків.  В цю ж мить гральний стіл перетворився на галявину з комахами, книга – альбом з блискучими фотографіями розповіла хто є хто у цій запропонованій колекції, а різноманітні картки з запитаннями додали настільній забаві більш пізнавальний та вражаючий ефект.

Професор Еврика покликав усіх бажаючих ентузіастів, які прагнуть нових відкриттів, до своєї лабораторії. І тут «під його чуйним керівництвом» хлопчики та дівчата поєднували в пробірках молекули та створювали нові речовини, намагаючись відчути себе справжніми хіміками. 



А далі на азартних та найуважніших чекала експедиція на Південний полюс, де живуть веселі, кумедні та доброзичливі пінгвінчики, які дуже полюбляють бавитися. А де ж  вони ховають свої яйця? На це запитання могли дати відповідь тільки спостережливі та кмітливі гравці.

Отже, День настільних ігор  для молодших користувачів нашої книгозбірні видався веселим, насиченим новими враженнями та знаннями, бо книга і гра завжди поруч з дитиною!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік