30 березня 2021

Під скіфським сонцем

Сьогодні в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання проходив День краєзнавства. Читачі бібліотеки  стали учасниками гонки за скарбами «Під скіфським сонцем», під час якої познайомилися з видатними постатями,  унікальними  архітектурними об’єктами,  звичаями та традиціями  різноманітних етнічних груп, які проживали на території Херсонської області упродовж століть.


Під час гри діти відвідали усі відділи бібліотеки та зібрали скарби скіфів. У відділі естетичного виховання учасники квесту пригадали страви різних народів світу, які пов’язані з Херсонщиною: український борщ, грецький салат, хачапурі та інші. 

У секторі періодики за допомогою ігрової настільної карти «Знайомі - незнайомці» юні краєзнавці відшукали назви поселень, які походять від назв тварин та птахів: Зміївка, Горностаївка, Чаплинка та інші.

У секторі документів іноземними мовами  невгамовні дослідники пригадали назви етносів, які проживали і проживають на території сучасної Херсонщини та привіталися грецькою, німецькою, ромською, єврейською та шведською  мовами.

У відділі для дошкільників та учнів 1-4 класів діти  пригадали  прізвища відомих меценатів та їх вклад у розбудову нашого рідного краю.


В читальній залі юні читачі пограли в «Бібліотечну фабрику зірок», під час якої відгадали прізвища  представників зіркових професій відомих херсонців (І.Кондратюк, С.Тарабарова, О.Береш, С.Бондарчук та інших.) 

У секторі абонемента дітей очікувала «літературна скарбничка». Завданням для читачів було:  відібрати із запропонованих книг лише твори херсонських авторів, і з цим завданням діти впоралися на відмінно!

Заключним  етапом неймовірного краєзнавчого квесту стало завдання  в ігровій  залі Х-Box One в якій діти розпізнавали танці  різних народів світу: сиртакі (греки),  Хava Nagila (євреї), Тим-тим (кримські-татари), «Циганочка з виходом» (роми).

Зібравши усі скарби, діти отримали у нагороду запальні танці в ігровій  залі Х-Box


та книжкові подарунки від видавництва «Грані-Т».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік