02 квітня 2021

Найкращий птах у світі

Бібліотека - це не просто книгозбірня, де є колекції дитячих книжок, проходять зустрічі, автограф сесії з сучасними українськими письменниками, а і простір для творчості та розвитку дитини.

Розвиток творчих здібностей є важливим елементом у формуванні особистості дитини. Адже розвивається  уява, фантазія, спостережливість, творче мислення, збагачуються знання про природу, навколишній світ і звичайно ж розвиваються різні види пам’яті. Саме тому в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання проходив День творчості.

В залі періодики Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки була організована майстерня з художнього розпису, читачі книгозбірні на чашках відтворювали журнальних птахів, і така тема обрана не дарма, тому що саме 1 квітня весь світ відзначає Міжнародний день птахів.


Але перед тим як приступити до творчого завдання діти переглянули пізнавальну слайд презентацію, яку підготувала бібліотекарка про птахів –рекордсменів. Дізналися чому фламінго та лелеки полюбляють стояти на одній нозі, чи справді страус від страху ховає свою голову в пісок та що сови можуть повертати головою на 270 градусів.

Не оминули увагою наші читачі і птахів рідного краю,згадували зимуючих птахів і тих, що восени відлітають в теплі краї та весною повертаються до своїх домівок. Дітлахи познайомилися з журналами,» Крилаті», «Колосок», «Пізнайко», «Розумашки» саме в них можна прочитати про життя пірнатих.

Зустріч пройшла весело та на позитиві




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік