06 квітня 2021

Час бути ЕКО

5 квітня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся   День ЕКО  в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Тож, бібліотекарі читальної зали  провели захід за допомогою сервісу Zoom із вихованцями Школи гуманітарної праці «Час бути ЕКО». Обмінювались «зеленими» звичками учні 5-Б та 6-Б класів.

На початку заходу юні херсонці дізнались,  про дати, які людство відзначає навесні і які пов’язані з природою:

22 березня – Всесвітній день води;

17 квітня – День довкілля;

22 квітня -  Всесвітній день Землі;

3 травня – День Сонця.

Визначились разом із дітьми, що означає слово «екологія» - в перекладі з грецької «слово про дім». Тобто все, що відбувається у нашому домі, безпосередньо, на Херсонщині, стосується кожного із нас.

Учасники заходу об’єдналися у дві команди:  

5-Б -  «Greenpeace» ; 6-Б – «Гілея».


Під час термінологічної вікторини діти продемонстрували свої знання екологічних термінів та назвали їх: вода, атмосфера, водорості, цунамі, віруси, Червона книга, тощо.

Юні читачі помандрували рідною Херсонщиною, щоб дізнатись, які екологічні проблеми існують на малій Батьківщині. Завітали  також  у біосферні заповідники – Чорноморський та Асканія-Нова.

За допомогою інструменту Mentimeter  учні, бібліотекарі та вчителі представили свою думку у режимі реального часу з приводу наступного питання: «Що кожен із вас може зробити для покращення екологічного стану в місті Херсоні?»

Діти вразили вчителів та бібліотекарів своєю обізнаністю та екологічною культурою.

Наприкінці заходу юні знавці екологічних проблем на Херсонщині внесли свої пропозиції щодо їх вирішення  та  «виростили» дерево, на якому зазеленіли листочки - відповіді  на складні запитання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік