26 квітня 2021

Природу оберігай - про своє майбутнє дбай!

З кожним роком питання екології все більше привертає до себе увагу. Сміття заповнює нашу планету з неймовірною швидкістю від чого страждають звірі, птахи та люди. І саме тому до учнів 3-4 класів школи №36 завітала бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та розповіла, як берегти планету і жити в гармонії з природою. 

Діти дізналися, що сміття не тільки забруднює землю, а й повітря та, навіть, воду. Свідченням цьому є цілий острів з відходів у Тихому океані, який складає сотні тисяч квадратних кілометрів. Через людську недбалість багато тварин та риби  приймають сміття за їжу, плутаються в його тенетах, через що дуже швидко скорочується популяція видів.

На дітей чекала еко-гра, де вони мали розподілити сміття по відповідних контейнерах: метал, скло, пластик, небезпечні речовини. Все це потрібно ділити для того, аби менше забруднювати планету та економити її ресурси перероблюючи сміття, із списаних зошитів можна зробити новий папір, порожня склянка може стати новою пляшкою або банкою. А трохи пофантазувавши вони визначили на що можна переробити непотрібне сміття, яке є в них вдома: годівнички для пташок, прикраси для будинку, або іграшки. 

Школярі пропонували свої варіанти, як можна запобігти забрудненню: встановлювати переробні заводи, зменшити виготовлення пластику, користуватися еко-сумками, насаджувати дерева.

Багато хто з дітей розповіли, що у школах та удома сортують сміття та влаштовують «суботники», так, свідоме екологічне життя зараз, принесе багато щасливих років потім.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік