07 квітня 2021

І сувора, й солов’їна - Математики-країна!

Якщо хочеш досягнути

У житті своїм вершин,

Математику  збагнути

Мусиш тонко, до глибин.

Математичні теореми і аксіоми відомі навіть школярам. А чи замислювалися вони коли-небудь, що така точна наука, як математика не така вже і нудна, як здається на перший погляд? І чи знають юні вундеркінди сучасні цікаві факти про математику? Та як зробити так, щоб полюбити іі, навіть якщо усілякі рівняння та задачі стають в один момент такими незрозумілими? Відповіді на ці та інші запитання, у День трендових знань Тижня дитячого читання, своїм читачам  допомагали знайти бібліотекарі молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

На їх розсуд була представлена інтерактивна гра «Математичний морський бій». Хлопчики та дівчата змагалися у двобої на кращого знавця цариці наук, дізнавалися про відомих в усьому світі математиків, пригадували літературні твори, де зустрічалися числа та розв’язували різного роду задачки.


А їх було чимало! Ребуси, головоломки, розумові вправи, послідовні ланцюги, логічні рівняння.

Та кожен присутній у момент гри відкривав для себе щось зовсім нове, досі не бачене, незнане, а найголовніше збагнув, що махнути рукою на те, чого  не знаєш, не варто, а треба вчитися і досягати певної мети, яку поставив перед собою навіть у дитинстві.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік