13 квітня 2021

Наш дім - Земля!

Щорічно, починаючи з 2000-х років, 13 квітня відзначають Міжнародний день подяки рослинам (International Plant Appreciation Day). Саме цього дня працівники читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки зібрали на віртуальний екологічний "weekend" учнів 6-Б класу гімназії №6 м.Херсона. 

На початку заходу кожен із учасників висловив свою думку щодо важливості рослин на Землі, адже вони є нашими великими друзями, тому що поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень, яким дихають усі живі організми.

Бібліотекарі наголосили на тому, що рослини, крім вуглекислого газу, поглинають безліч інших газів, включаючи довгий список летючих органічних сполук (ЛОС), серед яких, наприклад,  формальдегід, який міститься в паперових виробах, фарбах і лаках, засобах для чищення килимів, засобах для миття посуду, пом'якшувачах тканин і деяких косметичних засобах. А ще - бензол, який міститься в тканинах, пластмасах, пестицидах і сигаретному димі.

Діти об’єдналися у 2 екологічні команди, «Флора» і «Фауна», і пройшли випробування на еко-компетентність під час «Термінологічної вікторини» та бліц-турніру «Аnimals & Plants». Продемонструвавши високий рівень знань, кожна із команд здобула по 10 балів!

Дітей вразили тематичні відео про проблеми засухи, глобального потепління та вирубки лісів у світовому масштабі. На завершення заходу шестикласники  активно висловлювали свої думки під час інтерактивного опитування у застосунку «MentiMeter». Вони відповідали на запитання:  «Що кожен із вас може зробити для покращення екологічного стану планети ЗЕМЛЯ?»

Аналізуючи відповіді дітей, бібліотекарі зробили висновок, що з такими захисниками природи «Наш дім Земля» - в надійних руках!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік