05 квітня 2021

Мандрівка на Острів скарбів!

Книжковий світ – це особливий скарб!

І безкінечний - наче море з небом.

Почати можеш будь–коли шукать,

Для цього просто лиш читати треба!

Вони не дають спокою багатьом людям. Вони не дають спати. Вони … Вони постійно, як вічні супутники, крокують поряд із шукачами пригод. Ім’я  цим повелителям - СКАРБИ! Для когось це коштовні речі, а для когось книжки. Саме шукачами таких скарбів на деякий час перетворилися читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Але, щоб стати справжнім піратом і вирушити на пошуки скарбів, треба було пройти складні випробування. Дивні запитання від капітана на знання піратських слів, балансування на канаті із закритими очима, прийняття піратської присяги дали змогу створити команду и вирушити назустріч пригодам. 




На дітей чекали цікави ігри, музичні конкурси та розваги в холі! Спочатку вони спробували дізнатися хто співає пісню, а потім і познайомитись з друзями капітана: Бабками-Йожками, Котом Базиліо та хитрою Лисицею Алісою, Водяним, Шапокляк, жахливими лісовими розбійниками та самим близьким другом капітана – Бармалеєм.

Наступним  етапом була фізпідготовка. Команда завітала до відомих фітнес- тренерів на майстер-клас. Кіт-Боюн, Зелений монстр та великий Ведмідь Гризлі запропонували експрес-заняття, з яким малеча дуже вправно впорались, бо спорт для них - звичайне діло.

Отримати наступні фрагменти карти діти змогли тільки подолавши складні випробування. Найсильніший, найспритніший витягнув якір та отримав перший шматочок карти. Другий був захований на палубі іншого корабля. Але, команда юних піратів, діючи злагоджено, щоб не розбудити охорону, при повній тиші, пройшла повз сигнальну систему та отримала і цей фрагмент. Останнє завдання для піратів, яке вони блискуче виконали,  приготували морські монстри.  




Залишилось тільки зібрати карту та розшифрувати  листа. Це завдання було не з легких. Та уважність, злагодженість і начитаність дітлахів зробили своє діло. 

Пройшовши коридорами лабіринту, «Ура!», скарб був знайдений! Вся дружна весела команда піратів, з цього приводу, зібралася на танцполі, влаштувавши піратську вечірку з танцями і фотосесією. 



Свято принесло  море посмішок та позитивних емоцій.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік