26 квітня 2021

Свято Воскресіння чекаємо - Великоднє деревце прикрашаємо!

Наближається Великдень – одне з найсвітліших та найрадісніших свят, яке впродовж багатьох поколінь вшановують українці. Будучи головним християнським святом, символізує відродження весни і початок нового життя. Саме тому великодні атрибути тісно пов'язані з природою і природними явищами. У більшості людей Пасха асоціюється з оздобленими яйцями і ароматними пасками, проте це світле свято має чимало інших цікавих символів. Наприклад, в європейських країнах центральне місце серед атрибутів Великодня займає дерево. Великоднє дерево прийнято прикрашати «крашанками», стрічками, живими квітами та будь-яким іншим відповідним декором.

І хоча це і не наша традиція, але останнім часом вона набула неабиякої популярності та прижилася в Україні, і навіть обзавелася виключно українськими особливостями. Адже у нас стільки орнаментів, національної символіки, що прикрашати таке дерево в українському стилі не складає труднощів.

Тож і відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  пропонує усім своїм користувачам долучитися до такого яскравого дійства і взяти участь у  творчій акції «Свято Воскресіння чекаємо - Великоднє деревце прикрашаємо!»

Як взяти участь в акції?

Необхідно завітати до молодшого відділу нашої книгозбірні,  власноруч виготовити біля  виставки-майстерні або вдома писанку, прикрасити її, причепити до неї декоративну стрічку та розмістити на деревці, що розміщене у «рожевій залі».

Та найголовніше, щоб це деревце радувало погляд, дарувало радість і щастя, принесло усім відчуття свята, що наближається!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік