07 квітня 2021

Зустріч у мистецькому салоні «Знай наших»!

У відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки юні поціновувачі мистецтва зібралися на творчу зустріч. Учасники заходу здійснили подорож у часі та просторі культурними стежинками краю. У нагоді став буклет «Знай наших з бібліотекою онлайн!», виданий бібліотекою ім. Дніпрової Чайки за сприяння Українського культурного фонду.

Діти познайомилися з його складовими, до комплекту  якого входять розкладки за темами: родинного читання, про рекордсменів бібліотеки,  бібліоквест з цікавими завданнями та випробуваннями, висловами письменників про читання та бібліотеку, зіркові імена в літературі та мистецтві.



Бібліотекарі запропонували дітям розшифрувати ребуси та вибрати категорію «Музика», «Кіно» та «Живопис». 

У категорії «Музика» учасники дізналися про творчі здобутки дитячої письменниці, казкарки, поетеси Дніпрової Чайки; українського соловейка - Оксани Петрусенко; педагога, музиканта, композитора Самуїла Майкапара.




Знайомство з творчістю актора Миколи Гринька відбулося у форматі кінопоказу фрагментів картин за його участі.  А від сценариста художніх та документальних фільмів Романа Бондарчука діти почули історію створення ним стрічок про сьогоденні проблеми. До речі його документальний фільм «Українські шерифи» номінувався від України на премію «Оскар». 


Термін живопис – означає «живо писати». Саме так можна охарактеризувати роботи  ідеолога вітчизняного футуризму як в живописі, так і в літературі Давида Бурлюка, та представника наївного мистецтва Поліни Райко. 

Під час зустрічі діти мали нагоду прослухати фрагменти пісень, музичних творів, переглянути кадри з фільмів, інтерв’ю та відвідати арт-галереї відомих земляків-митців.

Зустріч присвячена видатним особистостям Херсонщини, які прославили наш край, стала пізнавальною для дітей, розширила їхні знання,  допоможе  визначити справжні цінності життя та зрозуміти, що вже сьогодні кожен є творцем свого майбутнього. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік