пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Віртуальна подорож у просторі та часі

16 квітня в читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулась віртуальна подорож у просторі і часі, присвячена  Всесвітньому дню авіації і космонавтики. У віртуальну подорож вирушили учні 5-В класу гімназії №20.

Діти дізнались, чому саме 12 квітня відзначають День космонавтики. Тому що в цей день 60 років тому Юрій Гагарін здійснив перший політ у космос. 

Для Незалежної України космічна історія розпочалась з польоту Леоніда Каденюка, який здійснив політ у складі міжнародного екіпажу на кораблі «Колумбія». Українець виконував роль науковця-біолога. Це був прорив для України, яка здобула право називатися космічною державою.

Херсонщина подарувала світу двох космонавтів. Віталій Жолобов здійснив політ як бортінженер.

П’ятикласники були вражені долею Олега Атькова, який навчався в школі № 20 м. Херсона і  мріяв стати лікарем.   У 1984 році він став членом екіпажу  як космонавт-дослідник. В ході польоту Олег Атьков проводив медичне обстеження космонавтів і вперше у світі зробив забори крові собі та членам команди.



Загальна тривалість перебування в космосі – 237 діб.

Учасникам заходу запропонували перевірити свої знання на онлайн  дошці  Padlet, на якій потрібно було з’єднати прізвища космонавтів з тими завданнями, які вони виконували в космосі. І діти із цим блискуче впоралися.

За допомогою онлайн-сервісу MentiMeter діти в реальному часі створили асоціативну хмаринку «Космічна Одіссея», називаючи слова, пов’язані з космосом.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік