09 квітня 2021

Віртуальний простір дитячої бібліотеки

Як потрапити в бібліотеку під час карантину? Дуже просто! Достатньо відвідати віртуальну екскурсію. Саме так і вчинили учні 4 класу Школи гуманітарної праці. Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили вихованців у сервісі ZOOM віртуально «погуляти» затишними коридорами та відділами обслуговування своєї книгозбірні.



У кожному відділі на дітей чекала розповідь про книги та документи, які там можна знайти.  А також про роботу клубів та творчих студій на їх базі. Окрім того невеликі та цікаві завдання урізноманітнили перегляд. Так у Медіа-центрі, переглянувши стрічку на стіні, пригадали відомих діячів кіно та культури, що є вихідцями з Херсонщини.

У секторі періодичних видань рахували журнали, що мають однакову назву.

У відділі естетичного виховання шукали символ нашого літературного театру-студії  - Чеширського кота.

У молодшому відділі переглянули незвичайні книги: об’ємні, музичні, книги-хованки, книги-переплутанки, тощо. А ще виконали декілька завдань біля книжкових виставок «НЛО: нові літературні об’єкти» та «5 сходинок до казки», в результаті чого дізнались, яку книгу написано про солістку гурту «KAZKA» та яка тварина могла б влаштувати концерт з  музичним інструментом, що знаходиться у відділі.

У секторі абонемента отримали запрошення до участі у програмі літніх читань «Канікули з книгою - 2021», а у відділі інтернет-послуг рахували павучків з корисною інформацією на виставці з павутинням, що присвячена саме безпеці в мережі INTERNET.

У ігровій зоні дізнались,  які  ігри гранд формату доступні для змагань на різні теми: «50-ти зірковий ігроленд», «У пошуках знайомих незнайомців» та «Лицарі Таврійського краю.»

Незважаючи на такий формат зустрічі, година пройшла швидко та непомітно. Діти були активними, уважними та відкритими до спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік