19 квітня 2021

На роздоріжжі казкових шляхів

А чи замислювались ви хоча б раз над тим, куди можна потрапити, опинившись на перехресті веселих казкових забав? А учасникам клубу «Читай-компанія мандрує», що проводить зустрічі у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, довелося пройти усіма стежками і стежинками, містами та містечками, шляхи  до яких на них чекали біля вказівника на майданчику пустунів, де їх люб’язно зустрів чарівник та пояснив  усі премудрості казкомандрів.

В першу чергу малеча вирішила звичайно ж завітати у  самісінький центр дивокраю – Країну казок.

Там вони мали пройти відеовікторину та відповісти на різноманітні запитання і виконати цікаві завдання від Тітоньки Феї.

Наступний шлях привів до містечка втрачених речей. Розпорядник, який завжди повертає загублене власникам виявився у відпустці, тож виконувати цю не важку, але захоплюючу роботу довелося   дітям. А речей виявилось чимало: булава, черевики, кольорова парасолька, пір’їнка  і, навіть, найсправжнісінька  стріла.

А опинившись у куточку веселощів,  малеча поринула у вихор танцювальних «па» від  Ученого Кота та його невгамовних друзів.


Вдосталь натанцювавшись діти відвідали Алею зіркової слави та впізнали пам’ятники  казкових героїв. Саме тут вони зустріли Русалоньку з Данії, Мумі-Троля зі Швеції, Червону Шапочку та Вовка з Бремена, Мері Поппінс з Австралії та, навіть,  Кота Матроскіна  з рідного Херсона.

Завершилась мандрівка на музичній галявині, де читай-компанівці за 30 секунд мали впізнати за мелодією мультфільм, створений за мотивами відомих казок.

Зрештою, пригода на казковому перехресті переконала  дітей, що світ чарівних історій завжди сповнений несподіванок, і навіть давно знайома казка, може відкритися по-новому і з несподіваного боку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік