21 квітня 2021

Живопис надихає і навчає

Живопис розвиває уяву, творчі здібності та допомогає у вивченні іноземних мов. Молода художниця, яка сама є викладачем німецької мови, презентувала у нашій бібліотеці свої картини під назвою «Мій внутрішній всесвіт», які ми використали для роботи зі студентами 1-го курсу Херсонського національного технічного університету факультету МЕВ кафедри практики галузевого перекладу.

Картини були поділені на такі мовні теми: «Очі», «Зовнішність людини», «Квіти та природа», «День і ніч». До кожної теми ми підготували серію навчальних та розвиваючих вправ. Особливий інтерес у студентів викликали фразеологізми та сталі словосполучення німецької мови до тематичного поля «Будова тіла людини», які вони мали самостійно перекласти, спираючись на вивчений лексичний матеріал та власний життєвий досвід.

Ми не могли не використати літературну спадщину німецьких авторів, а саме поезію класиків та сучасних авторів до тематичного поля «Очі» - студенти залюбки декламували вірші та перекладали їх рідною мовою. Вірш класика німецькомовної літератури Курта Тухольського викликав особливий інтерес, тому цьому авторові необхідно приділити більше уваги у нашій подальшій співпраці.

Живопис часто поєднують з кольоровою гамою і ми не відійшли від даної тематики. Окремий блок було присвячено вивченню позитивних та негативних характеристик семи кольорів веселки. Студенти порівнювали асоціації німецьких психологів з власними та тими, що прийняті у нашій країні.

Дякуємо керівництву кафедри і викладачам німецької мови за співпрацю та бажаємо студентам успіхів у навчанні.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік