19 квітня 2021

Великоднє диво

Нарешті Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки відновила свою роботу і радо зустрічає улюблених читачів. Неділя для нашої книгозбірні - це особливий день, бо відбуваються зустрічі найактивніших читачів в клубних об’єднаннях та творчих студіях. Саме в цю неділю розвиваючий клуб «Пізнайко», улюблений для більшості малечі, першим зустрічав після невеличкої перерви своїх вихованців.

Весна – найпрекрасніша пора року, з її приходом оживає природа, квітнуть дерева, чути повсюди пташиний спів. Саме на цю пору року припадає велике свято Великдень або Пасха. Діти познайомились з головними символами свята, Великодніми звичаями в Україні та звичайно ж, малеча розповіла про традиції святкування Великодня в своїх родинах.

Наступним завданням для «пізнайок» стало з’ясувати зі сторінок журналів «Яблунька», «Диво- деревце» та «Малятко», як святкують Великдень в інших країнах світу. Діти по черзі ділилися прочитаною інформацією та всім дуже сподобалася ідея пошуку шоколадних зайчиків та крашанок, як в європейських країнах.

Бібліотекар прочитала казку–повість «Найкраща писанка» з журналу «Крилаті» та разом зробили поробку - великодню прикрасу, яка обов’язково на свято стане гарним декором у родинах наших читачів.


Є таке Великоднє повір'я, що на Великдень всі мають веселитися, бо хто буде сумувати в цей день – буде сумувати весь рік, тому відсвяткуйте цей день якомога веселіше, щоб і рік минув у веселощах та радості.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік