26 квітня 2021

Згадуємо сьогодні, щоб пам’ятати завжди

Весна в розмаї. Двадцять шосте квітня.

Тривожна ніч. Здригнулася земля.

Невинно  вишні  чарували цвітом,

А вибух все навколо спопеляв.

Марія Яновська «Чорнобильська трагедія»

26 квітня виповнюється 35-та річниця Чорнобильської аварії, яка стала страшним попередженням людству. Одним з численних уроків Чорнобиля полягає в тому, щоб не припускати, а твердо знати, яким чином треба діяти в подібних екстремальних ситуаціях. Чи збережемо природу планети - нашого спільного дому, а значить майбутнє, залежить від кожного з нас. 

Саме про це, а також про причини катастрофи, про учасників, про наслідки і про багато іншого дізналися учні других класів школи № 57. Бібліотекар молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки нагадала про глобальну світову катастрофу, розповіла дітям про цю жахливу аварію, про мужність і героїзм її ліквідаторів, про наслідки для населення і навколишнього середовища.


Під час заходу діти дізналися про те, що Чорнобильська аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики. Це - трагедія і подвиг, бо трагедію людей - сотень тисяч жертв аварії, неможливо передати. Це останнє попередження людству. Для того щоб Чорнобиль з його трагедією дійсно назавжди залишився б в минулому, є один єдиний вихід: пам'ятати про нього постійно. В ході заходу була показана хроніка тих трагічних подій.

А наприкінці діти взяли участь у інтелектуальній грі «Екологічні хрестики-нулики». Під час якої закріпили свої знання про довкілля, той дім природи, у якому живуть люди, тварини й рослини. Що ми – живі творіння природи на планеті Земля, її біологічні мешканці, тож нам необхідно берегти свою Землю, бо вона в нашій галактиці єдина. Треба турбуватися про долю довкілля, адже воно — джерело тепла, добра і краси. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік