четвер, 8 квітня 2021 р.

Любо грати нам в оркестрі

Наша зустріч - незвична, 

наша зустріч – музична.  

До дітей «дощу» завітали в гості музичні інструменти. 

Діти мали можливість разом з батьками обрати той інструмент, який їм до вподоби, і грати під інструментальний супровід. Звучали шумові інструменти (молоточки, брязкальця, маракаси, дзвіночки); клавішні (металофон, ксилофон). Бібліотекар демонструвала гру на духових (сопілка, дудочка, цвірінчик).



Музично-ігрова діяльність дуже важлива у розвитку почуття ритму, внутрішнього музичного слуху, належного сприйняття музичних творів. 

Щоб закріпити назви і звучання інструментів всі разом створили оркестр під супровід інструментального твору «Гопак» М.Мусоргського. Це було справжнє диво, яке викликало вибух емоцій. Всі аплодували, посміхалися і раділи незвичному концерту.

Учасників заходу зацікавила дидактична гра «Музичне лото». До запропонованих карток із зображенням музичних інструментів діти добирали елементи, яких не достає. Наприклад, до барабана – палички, до скрипки – смичок, до гітари – струни.


Музичні інструменти зустрічаються і в літературно-мистецьких творах. Всі разом відгадували в яких казках, оповіданнях, кіно, мультфільмах герої грають на музичних інструментах. Фото-, відеофрагменти стали підказками до розгадок героїв, ними стали кіт Матроскін, Мишенятко, Незнайко та кіт Леопольд.

На згадку про цікавий захід кожен виготовив поробку з паперу – гітару, яку прикрасили намистинками, паєтками і кольоровим бантом.




Пісня про дружбу кота Леопольда стала візитівкою, мажорною нотою незвичного оркестру. 



1 коментар:

  1. Щиро дякуємо вам, Анжела Борисівна і вашій команді працівників! Дуже цікаве і корисне заняття для ваших особливих читачів.
    З повагою до вас " Зачаровані діти Херсон ".

    ВідповістиВидалити

Додайте ваше ім'я та вік