02 квітня 2021

Х-файли Юлії Чернієнко

2 квітня у Міжнародний день дитячої книги працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  в рамках Тижня дитячого читання та Дня нової книги провели два заходи  для учнів 5-9 класів Школи гуманітарної праці м.Херсона та учнів 10 класу Часовоярської ЗЗСО №17 І -ІІІ ст. Донецької області літературна дегустація за творами Юлії Чернієнко «Помста» та «Хікі шукають любов».


На початку заходів пригадували разом  із дітьми літературні конкурси, які відбуваються в Україні та на Херсонщині: «Коронація слова», «Гранослов», «Крилатий лев», «Краща книга Херсонщини». Закцентували увагу читачів на тому, що попри свій молодий вік пані Юлія вже є володаркою трьох літературних нагород. Але головною у письменниці залишається мрія - перемогти у конкурсі «Коронація слова».

Перша повість письменниці «Помста» звертає увагу читачів на проблему булінгу. Дітям запропонували попрацювати на інтерактивній платформі Menti в реальному часі і вони створили асоціативну хмаринку слів, виконуючи завдання «Напишіть слова - асоціації до слова БУЛІНГ».


Із великим задоволенням учні та вчителі переглянули промо-ролик, який створили працівники бібліотеки до Національної піар-акції «Коло читання», яка проходила під гаслом «Книга єднає країну». 

Після перегляду відео та спілкування з письменницею юні читачі впевнено впоралися із завданнями квесту про творчість Ю.Чернієнко.

Діти розкривали Х-файли пані Юлії через «чарівні скриньки» та інтерв’ю з письменницею. Справжнім сюрпризом для усіх учасників відеозустрічей  стали літературні передбачення  від майстрині пера, а саме – цитати із її твору «Хікі шукають любов.»


Наостанок діти подарували письменниці віртуальний кошик привітань та побажань!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік