27 квітня 2021

Краса природи — справжнє диво

Наш дивний світ такий, як казка,

Он в небі хмаронька пливе.

Тож бережи його, будь ласка,

Все в ньому гарне і живе.

Всесвітні свята, безперечно, мають глобальне значення. Їх відзначають у всьому світі незалежно від громадянства, національності і релігійних уподобань. Унікальні вони тим, що кожен може стати учасником міжнародного святкування, зробити свій внесок у розвиток світової цивілізації. Деякі свята з’явилися нещодавно. Одне із таких свят - Всесвітній день Землі, який відзначається 22 квітня.


Це свято чистої Води, Землі і Повітря. День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має задуматися над тим, що вона може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши байдужість у собі.

Саме тому Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела зустріч з учнями четвертого класу херсонської школи № 25, яка була спрямована на те, щоб діти мали уявлення про стан навколишнього середовища, звертали увагу на екологічні проблеми, не були байдужими та берегли природу, були відповідальними за свої вчинки, та висадили хоча б одне деревце. 

Дітлахи взяли участь в інтерактивній грі «Екологічні хрестики-нулики», яку провела бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. В такій, здавалось би, простій грі були заховані цікаві завдання з загадками, ребусами, головоломками про навколишнє середовище, про воду, повітря, флору і фауну Землі. 

Для учнів захід був пізнавальний, інформативний, корисний і веселий. Дав можливість розширити свій світогляд, розвинути кмітливість, навчитися пізнавати нове. А наприкінці всі учасники отримали сертифікат юного еколога. 


Таким чином наші читачі закріпили свої знання про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік