19 квітня 2021

Подвійна прем’єра в бібліотеці!

В Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.Дніпрової Чайки вперше відбулось засідання клубу «Інтелектуальних ігор». Темою клубу стала охорона довкілля, правильне харчування, здоровий спосіб життя.

Перш за все, діти  разом із бібліотекарями визначились, які чинники згубно впливають на оточуюче середовище, на стан здоров’я людей. Юні читачі переглянули презентацію та переконались в тому, що людство повинно навчитися будувати взаємини  з навколишнім світом із позицій поваги до Природи, до всього живого. Для того, щоб допомогти природі, потрібно сортувати та переробляти сміття.



Саме цим і зайнялись юні  екологи. В контейнери різного кольору розкладали папір, пластик, скло, батарейки.

Цікавою для учасників клубу стала «Вітамінна вікторина». Діти обирали улюблені овочі та фрукти, а бібліотекар розповідала про склад вітамінів та про корисні властивості кожного. Одним із найкорисніших фруктів вважають яблуко -  багатий на вітаміни та мікроелементи. В цьому переконались юні інтелектуали, скуштувавши  соковиті  яблучка.

На завершення заходу відбулась прем’єра краєзнавчої екомандрівки «Зелений експрес». Гру розробили фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки за підтримки Українського культурного фонду.




В запеклому змаганні перемогу здобула Покровська Марина і отримала в подарунок книгу херсонського письменника Анатолія Шкаріна «Планета блох».

Нова краєзнавча гра надзвичайно сподобалась дітям, тож сподіваємось, що вона допоможе учням Херсонщини стати екологічно свідомими та більше полюбити свою малу Батьківщину.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік