25 червня 2024

Літературна мандрівка до Києва

Мандрівний хаб Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки влаштував простір натхнення і стійкості для юних херсонців, запросивши до літературної мандрівки під назвою «До Києва по Дніпру», яка відкрила нові горизонти і дозволила побачити столицю України з незвичного ракурсу.
Першою зупинкою стала відеоподорож по величній річці Дніпро. Діти дізналися про історію річки, її початок, легенди та міфи. Під час гри вони розгадували загадки, пригадували назви міст, розташованих на берегах Дніпра, і вивчали унікальну екосистему річки.
Також херсонські мандрівники обговорили екологічні проблеми Дніпра та способи їх вирішення. Після виконання завдань та рухливих ігор, юні дослідники були готові до нових пригод.
Особливо запам'яталися дітям вірші відомих українських поетів, які описували красу і велич річки Дніпро та її значення для українців. Поетичні рядки вірша Марії Пригари «Немає спочину», додали мандрівці особливого колориту, підкреслюючи важливість річки в житті країни.
Наступною мандрівкою стала подорож до Києва. Діти ознайомилися з легендами про заснування міста, взяли участь у вікторині «Символи Києва», де дізналися багато фактів про Золоті ворота, статую Батьківщини-матері та інші визначні місця столиці. Ця подорож стала для юних херсонців відкриттям, подарувавши нові знання та враження.
На завершення, діти ділилися враженнями та описували місця, які їх вразили найбільше. Подорож до Києва по Дніпру – це не просто маршрут літературної мандрівки, це можливість відчути дух України, побачити її красу та велич, зануритись у історію та культуру.

24 червня 2024

Бібліофреш: підкорювачі мрій - хлопчачі історії у книжках

Дорогі читачі та читачки! Запрошуємо вас продовжити знайомство з мріями хлопчиків у літературних казках. Вони часто мріють про пригоди, перемоги над злом та чарівні світи. Та не менш захопливо ці історії читати й дівчаткам.
В рамках нашої програми літніх читань ми підготували для вас віртуальну виставку, де ви зможете ознайомитися з найвідомішими книгами та дізнатися, де їх можна прочитати або прослухати в аудіо форматі. На виставці представлені такі класичні твори, як "Чарлі і шоколадна фабрика" Роальда Дала, "Пітер Пен" Джеймса Баррі, "Хлопчик-мізинчик" Шарля Перро та багато інших.
Кожна з цих книг відкриє перед вами світ дитячих мрій, де хлопчики стають героями, а дівчатка отримують незабутні враження. Переходьте за посиланнями, щоб знайти книги на онлайн ресурсах і насолоджуватися читанням або прослуховуванням аудіокниг. Також запрошуємо вас пограти в інтерактивну гру "Таємні підказки". Адже кожен герой книжки має свої "секретики" у досягненні мрій. А кожен читач, чи то хлопчик, чи то дівчинка, інколи мріє відчути себе справжнім детективом, знайти докази та розкрити якусь таємну справу. 
Це чудова можливість перевірити свої знання про літературних героїв та поринути у світ казкових пригод разом з улюбленими персонажами. Не пропустіть цю чудову можливість поринути у чарівний світ літератури та розширити свої горизонти. Ще більше цікавинок та ігор вас чекає у нашому онлайн-путівнику. 
Чекаємо на вас! Можливо, що саме ці історії стануть ключем до здійснення найсміливіших бажань.

22 червня 2024

Правила безпеки від Бібліотеки

Виховання дитини – відповідальна та складна справа, яка вимагає від батьків, вчителів та бібліотекарів не лише уваги, уміння та певних навичок, а й систематичних знань про безпеку. Малюки – надзвичайно цікаві істоти, які прагнуть досліджувати все навколо себе. Це природний процес, але він може стати небезпечним, якщо не створити відповідні умови та не прищеплювати з раннього дитинства певних правил.
Про безпечні літні канікули та перебування вдома без батьків, про дотримання основних та простих правил, які допомагають не зашкодити життю і здоров’ю нагадували бібліотекарі молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Ігровий формат діалогу, дав можливість пригадати дітлахам основні небезпечні місця, назви електроприладів, що нас оточують в будинку чи квартирі, що потрібно робити, коли телефонує чи дзвонить у двері незнайомець та куди потрібно зателефонувати, коли виникла пожежа, або злочинці намагаються зайти в середину оселі.
Розвага «Безпечна кухня» стала нагодою розкрити певні секрети цього найцікавішого, та водночас, найнебезпечнішого місця в домі, сформувати чіткі правила користування газовою плитою, скляним посудом, виделками, ножами та іншими гострими предметами.
Забезпечення безпеки вдома для малюків – це не лише турбота про їхнє здоров'я та життя, а й створення сприятливого середовища для їхнього розвитку. Навчивши їх дотримуватися простих правил безпеки ми, дорослі, зможемо значно знизити ризик нещасних випадків та дозволити дитині досліджувати світ навколо себе без страху, з насолодою та задоволенням.

Чернігів: волелюбні та мужні

У мандрівку країною «Чернігів: волелюбні та мужні» відправилися відвідувачі укриття разом з Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.
Бібліотекар розповіла як місто отримало свою назву, історію його створення та коли воно отримало статус «Місто-Герой».
Діти переглянули мультфільм серії «Україна. Нескорені міста. Правдива історія. Чернігів.» з якого дізналися кратку історію Чернігова з давнини до сьогодення та його визначні архітектурні та історичні пам’яткі.
Познайомилися з
відомими особистостями, які народилися на Чернігівщині: Юрієм Долгоруким, Св. Антонієм Печерськиим, Леонідом Кучмою, Кирилом Розумовським та Олександром Довженком і деякий час жив український письменник Михайло Коцюбинський.
Прослухали легенди що стверджують про імовірність народження у Чернігові Богатиря із билин – Добрині Микитовича та фантастичну істоту – Семарглу, яка протягом понад дев'яти століть стереже княже місто від негараздів і є його античним символом.
Відвідали Будинок Мазепи в якому за легендою міг бути схований скарб.
Юні учасники з легкість розгадали сканворд «Україна» та правильно розшифрували назви пісень у вікторині «Вгадай пісню по емоджі».
А на заключення із задоволенням повторили руханку із Псом Патроном.

21 червня 2024

Дитячі мрії про перемогу

Дитячі мрії – це безцінний скарб, що зберігає у собі найчистіші й найсвітліші сподівання. Вони наповнені магією, яку не зруйнують навіть найжорстокіші реалії світу дорослих. Вони – це ті паростки, які можуть вирости у величезні, квітучі дерева, якщо ми, дорослі, будемо ставитися до них з належною увагою та розумінням.
Мрії дітей народжуються з різних джерел: казок, книжок, фільмів, історій, розказаних батьками. Але найбільше на них впливають реальні життєві ситуації та оточення. В рамках програми «Канікули з книгою - 2024» - ЛІТО_ МРІЙ молодший відділ Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки влаштував літературну тусу, на якій присутні хлопчики та дівчатка спостерігали за героїчними вчинки казкових героїв, грали в ігри та виконували усілякі завдання.
Проводячи паралелі між персонажами книжок та власними вчинками, малюки слухали та обирали дитячі пісні, які асоціюються у них з маленькими тріумфами власного життя, розповідали про шляхи їх досягнення, про заповітні мрії на майбутнє. Та найголовнішою мрією кожного з них є мрія про велику перемогу нашої нації; глибока безмежна віра у Збройні сили України, у нескінченну силу і героїзм кожного воїна, який боронить рідну землю.
Мрії грають важливу роль у розвитку дитини. Вони стимулюють уяву, допомагають формувати цілі, розвивають наполегливість і здатність долати труднощі. А ще, мрії сприяють формуванню моральних цінностей, допомагають дітям зрозуміти, що таке добро, а що – зло.

Історичні області України. Просторові мандри

Історичні землі, які також називають історико-географічними областями чи краями, є складовими частинами української національної (етнічної) території. В минулому вони виконували ті чи інші суспільні функції — були державними або автономними утвореннями, військово-політичними або адміністративними одиницями, територіями нового господарського освоєння і заселення тощо. Для них характерні індивідуальні особливості історичного розвитку українського народу, розмаїття його матеріальної та духовної культури, зумовлене впливом природного середовища та взаємозв'язками з іншими народами.
Історичні землі характеризуються різними розмірами. Вони не мають чітких меж, часто накладаються одна на іншу або входять одна в іншу. Ряд земель, що знаходилися на окраїні української етнічної території, в результаті державного розмежування потрапили до складу сусідніх з Україною держав.
Етнічна територія українського народу сягнула наприкінці XIX — на початку XX ст. максимальних розмірів — приблизно 750 тисяч квадратних метрів. За історичними особливостями розвитку в ній виділяють чотири великі регіони — Центральну Україну (або Середню Наддніпрянщину), Західну Україну, Південну (або Степову) Україну і Східну Україну. А які землі виокремлювалися у цих чотирьох регіонах спробуємо дослідити під час просторових мандрів "Історичними областями України".
Молодці! Ви переглянули весь теоретичний матеріал з поданої теми. А тепер спробуйте перевірити свої знання та дати правильні відповіді у підсумковій вікторині. Бажаємо успіхів!
 
Історичні області України є важливими не лише з точки зору минулого, але й відіграють ключову роль у формуванні сучасної української ідентичності, культури, політики та економіки.

20 червня 2024

НЕБОЯКИ та УСМІХАКИ. Топ книжкових порад для сміливих

Доброго дня, дорогі учасники програми літніх читань «Читацьке літо без тривог». Сьогодні ми з вами познайомимося із ще одним ключем, який відкриває двері до ментального здоров’я.
Отож, гайда на пошуки чарівного ключика!
Емоції оточують нас щохвилини – без них життя важко уявити! Сум, радість, захоплення, розчарування, сміх, злість, страх… - ці та інші емоції інколи виникають без нашої згоди. Часом нам важко керувати власним станом – і тоді сильні емоції можуть перешкоджати нам добре вчитися, підтримувати стосунки, займатися улюбленим хобі, виконувати свої щоденні обов’язки тощо.
Сьогоднішній КЛЮЧ № 3 – ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ – допоможе вам відкрити в собі суперсилу і стати володарем власних емоцій. Ви зможете як розуміти свої і чужі емоції, так і навчитися безпечно і вчасно їх виражати.
А книжкові рекомендації вам у цьому допоможуть.
1. Малихіна, М. Дитина у світі емоцій / Марія Сергіївна Малихіна. — 2-ге вид. — Харків : Основа, 2022. — 156 с.
Книга вчить розпізнавати різні емоційні рівні:
власне ЕМОЦІЇ;
АФЕКТИ, які вирізняються силою та інтенсивністю;
ПОЧУТТЯ як результат узагальнення емоцій, які відображають наше ставлення до людей, об’єктів чи явищ;
НАСТРІЙ як більш тривалий стан.
Автори книги у доступній формі діляться з читачем знаннями з нейропсихології. Зокрема, вони розповідають, що наша лімбічна система мозку управляє емоціями на 3-х рівнях:
- когнітивному (усвідомлення);
- поведінковому (реакція на емоцію, втілена у дію, дає іншим зрозуміти про наш стан),
- фізіологічному (проживаючи емоцію, ми маємо певні відчуття у тілі, тіло приймає певну форму).
2. Ісерн, С. Емоціємір інспектора Дила : розпізнавай, вимірюй та керуй своїми емоціями / Сусанна Ісерн ; іл. М. Карретеро. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 100 с. : іл.
ЕМОЦІЄМІР книжкового інспектора Дила допоможе тобі визначити рівень інтенсивності своїх емоцій. Емоції мають різну інтенсивність: слабко виражені схожі на шарудіння трави під ногами, а сильно виражені відчуваються як вибух феєрверку всередині нас. Щоб швидше дати їм лад, навчися розпізнавати їх на початкових стадіях, а для цього скористайся ілюстрованою підказкою із цієї книги.
3. Робота з емоціями : я відчуваю… Що? : 100 + технік. - Харків : Моноліт-Bizz, 2022. – 150 с.
Книга розповідає, що інтенсивність та вид емоції залежить не тільки від самої події, але і від того, якої ми думки про неї, що емоції виникають у нас не тільки як реакції на події сьогоднішнього дня, але і при спогадах, і при міркуваннях про майбутнє.
Автори посібника радять вести «ЩОДЕННИК ЕМОЦІЙ» за таким принципом: «Зараз я відчуваю…. (назва емоції). Реакції у тілі… (опис). Мої думки при цьому … Що я роблю внаслідок емоцій…. Що я хотів би зробити інакше у схожих ситуаціях… Дата і час».
І ще одна корисна вправа, яку рекомендує ця книга, - це скласти «Мапу всіх моїх емоцій і почуттів». Для цього потрібно намалювати локації, де ти найчастіше буваєш (дім, школа, двір, крамниця, бібліотека, гурток, парк тощо) і позначити їх відповідними смайликами (сум, радість, злість, страх тощо). Також можеш описати свої думки, розподіливши їх на два стовпчики: «Часто відчуваю тут» і «Рідко відчуваю тут». А потім підсумувати: що ти можеш зробити, щоб відчувати більш приємні емоції в тій чи іншій локації свого життя.
4. Хілі, М. Як приборкати тигра. Як навчити дитину керувати емоціями : далай-лама XIV рекомендує / Морин Хілі ; пер. з англ. О. Ю. Богданова. — Харків : Основа, 2020. — 240 с.
Книга наголошує на тому, що розвиток емоційного здоров’я є важливим аспектом пізнання себе та інших. Чим більше ти навчаєшся прийомам, які допомагають зосередитись і діяти свідомо, тим кращими і швидшими будуть твої успіхи в навчанні та житті, бо ефективні рішення нечасто ухвалюють у роздратованому, розгніваному або схвильованому стані.
Ця книга рекомендує практикуватися у розумінні свого емоційного стану та керувати ним за допомогою таких ігор: колода карт Mindfulness Matters, карткова гра, призначена для контролю гніву Mad Dragon, м’яч з підказками для самоконтролю тощо (посилання на них можеш знайти у книзі).
5. Ройз, С. Книжка сили й перетворень . – Світлана Ройз ; іл. Софія Філіпчук. - Київ : Маміно : Барабука, 2022 — 84 с. : іл.
Наведені авторкою вправи і практики спрямовані на те, щоб твій контакт із власною силою емоцій, почуттів, думок і творчості ставав із кожним днем дедалі міцнішим. І кожна сторінка цього посібника – це простір для твого самовираження.
Цікаво, що провідником читача у цій книжці авторка обрала котика, якій м’яко і доступно проведе тебе світом ментального здоров’я і запропонує часом прості, часом веселі, часом глибокі вправи на самоконтроль і самопізнання. Це і техніка «3 мої дзеркала: Я раніше, я тепер, я в майбутньому», і «Моя найбільша перемога», «5 доторків підтримки», чек-листи «Коли я засмучуюсь, мені допомагає…» тощо.
З іншими книгами про емоційний інтелект ти можеш познайомитись за допомогою інтерактивної вікторини «Небояки та усміхаки: дитячі книги для терапевтичного читання».

А перевірити рівень твого емоційного інтелекту допоможе ТЕСТ, який складається із 12-ти доволі простих запитань.

Відмічайся у дошці ПАДЛЕТ під публікацією «КЛЮЧ № 3 – ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ» - пиши кількість балів за вікторину і те, що ти довідався завдяки книжковим рекомендаціям.

Made with Padlet
До зустрічі наступного четверга! Міцного тобі ментального здоров’я!

Казкова країна

Мандрівний хаб стійкості продовжує радувати юних херсонців позитивним настроєм, надихає до творчості та реалізації своїх планів. Одним із таких натхненних заходів стала бібліовікторина "Казкова країна", організована Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки. Цей захід об'єднав дітей та дорослих у чарівній подорожі по світу казок, сприяючи розвитку уяви, комунікативних навичок та креативності.
Бібліовікторина складалася з різноманітних зупинок, кожна з яких пропонувала учасникам цікаві та творчі завдання. Діти перевтілювалися в улюблених казкових героїв, відтворювали пісеньки, шукали загублені речі, читали телеграми від казкових персонажів та брали участь у пантомімних виставах. Завершальна частина заходу передбачала написання сучасної казки, що дало можливість дітям проявити свої літературні здібності.
Словесні ігри-кричалки додали заходу енергійності та жвавості, сприяючи зміцненню соціальних зв'язків між дітьми та дорослими. Ігри допомогли створити атмосферу довіри та взаєморозуміння, що є надзвичайно важливим для емоційного благополуччя кожного учасника.
Завершення заходу пройшло під звуки сміху та аплодисментів, залишаючи у всіх присутніх теплі спогади та бажання знову зустрітися для нових пригод у світі казок. Цей день ще раз підтвердив, що радість можна знайти у простих речах, а спільна творчість здатна об'єднати людей, подарувати їм незабутні емоції та надихнути на нові звершення. Мандрівний хаб стійкості продовжує надихати херсонців, даруючи дітям незабутні моменти радості, підтримки та творчого розвитку.

19 червня 2024

У єдності наша сила. Секрети гри у команді

Це відомо навіть дітям, що гуртом веселіще, що разом – легше, і працювати і відпочивати, а перші кроки у світ спорту дають розуміння дітям, що команда – це сила, єдиний організм, де від зусиль кожного залежить спільний результат.
Уміння працювати в команді – одна з найважливіших навичок сучасної людини., які цінують найвідоміші роботодавці світу. Тож, аби підлітки в майбутньому були успішними, варто вчитися співпрацювати одне з одним ще у школі. Адже саме співпраця допомагає їм легше входити в соціальні групи та команди, вчить їх ефективно спілкуватися, слухати інших та долати конфлікти, що сприяє їх успішній реалізації та соціальній адаптації у майбутньому.
Тож мерщій переходьте за посиланням та дізнавайтесь секрети гри у команді, та як «прокачати» ці корисні вміння та навички:


Ми впевнені, що серед наших користувачів, є чимало лідерів, або тих, хто хотів би розвинути у собі лідерські якості та навчитися приймати складні рішення, адже розвиток лідерських навичок - це не лише ключ до успіху, але й важлива складова для особистісного зростання. Чимало років ведуться дослідження, якими ключовими компетенціями повинен володіти справжній лідер. Отримати ключі до успішного лідерства можливо навіть у ранньому віці, для цього необхідно не так і багато: фізична активність, розвиток емоційного інтелекту, відповідальність за слова, уміння розрізняти конструктивну критику від особистих образ, повага до себе та до оточуючих, тренування пам’яті та, звісно, читання щодня, бо книги найкраще розширюють світогляд підлітків та розвивають критичне мислення — важливі якості для лідера. Тож, не зупиняйтесь на досягнутому, приєднуйтесь до команди однодумців, і станьте лідером просто зараз, беручи участь у грі-ходилці «Лідер читання», грайте та перемагайте!

18 червня 2024

Серце Києва: Легенди та Історії

Розгорнувши карту літніх читань, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом із юними херсонцями вирушили у бібліомандрівку до міста, що розкинулось по обидва береги величного Дніпра, до серця України – Києва. Вибір столиці для цієї захоплюючої подорожі був не випадковим: Київ, зі своєю багатою історією та культурою, вабить і дорослих, і дітей, даруючи незабутні враження та надихаючи на нові звершення.
Під час бібліомандрівки діти мали можливість ознайомитися з легендами виникнення Києва. Вони ознайомилися з історією про трьох братів – Кия, Щека і Хорива, а також їхню сестру Либідь, які заснували місто на мальовничих пагорбах. Ці легенди оживали ілюстраціями на екрані, додаючи в уяву містичності та чарівності нашій подорожі.
Особливо вразили символи Києва, що стали візитівною карткою міста. Золоті ворота, які колись слугували головним в’їздом до старовинного Києва, вражали своєю величністю та значущістю. Монументальна статуя Батьківщини-матері, що височіє над Дніпром, підкреслює мужність і непохитність українського народу. Андріївська церква, збудована на Андріївському узвозі, вражає своєю архітектурною довершеністю та історичною глибиною. Також незабутніми символами міста є каштани, які прикрашають Київ восени, та, звичайно, Київський торт.
Саме художнє слово додало особливого забарвлення нашій подорожі, підкреслюючи значимість Києва в усі часи його існування. Історії, легенди та поетичні образи злилися в єдине ціле, формуючи неповторний образ столиці, який залишився в серці кожного учасника.
Ця подорож до Києва стала справжнім відкриттям для юних херсонців, подарувавши їм нові знання, враження та натхнення. На згадку, бібліотекарі разом з херсонськими мандрівниками створили міні книжку-спогадів про мандрівку. Діти ділилися своїми думками про побачене, описували місця, які вразили їх найбільше, і навіть включили уривки з прочитаних під час подорожі віршів.

17 червня 2024

Відважні мрійники: хлопчики-герої у казках

Кожен з нас в дитинстві мріяв про незвичайні пригоди, героїчні вчинки та чарівні світи. Народні казки зберегли ці мрії для нас і надихають нові покоління на великі звершення.
Ми продовжуємо подорож у світ мрій героїв книжок. І сьогодні поговоримо про заповітні бажання хлопчиків з народних казок. Спершу пропонуємо познайомитись з віртуальною книжковою виставкою, в якій ми дослідимо, як улюблені герої з дитячих історій долають випробування, перемагають злих чаклунів та здобувають незліченні скарби.
Казки представлені на виставці будуть цікаві не лише хлопчикам, а й дівчаткам! Адже кожен може знайти в них натхнення, мудрість і силу духу. Вони вчать вірити в свої мрії і наполегливо йти до своєї мети, незалежно від перешкод.
Пориньте у світ чарівних пригод і знайдіть свою казку, яка надихне вас на нові звершення!
Виконайте завдання та пригадайте відомих героїв казок.
 
Більше цікавинок, ігор та вікторин ви знайдете у нашому онлайн-путівнику.
Ми раді вітати всіх маленьких мрійників!

15 червня 2024

Міста – герої України

Пізнати рідну країну та дізнатися про Міста – герої України запросили відвідувачів укриття працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
У галереї слави «Міста-герої України» розташовано декілька залів, кожен присвячений одному з міст, яке отримало відзнаку і має статус «Місто-герой».
Розпочалося знайомство розповіддю загальної інформації про Україну: рік набуття незалежності, прапор та герб, загальну кількість населення, кількість областей та з ким межує.
Переглянули короткий екскурс в історію заснування України викладений у мультфільмі «Історія України - повна і безкомпромісна, без прикрас і попси» викладена у жанрі репу від відомого гурту ТНМК.
З легкістю відповіли на всі питання кросворду «Україна», де основним було слово «Україна» та давало підказку по одній літери з інших слів, тому відповідати на питання було легко вписати невідомі слова.
Пригадали дату підписання Указу Президента України про присвоєння почесної відзнаки «Місто-герой України» одразу декільком містам країни, які мужньо чини опір загарбнику та стали прикладом для інших.
Розгадали сховані світлини відомих об’єктів міст у вікторині «Загадка художника» - Миколаївський зоопарк, пам’ятник першим корабела Херсона «Фрегат» та інші.
Заключна вікторина «Вгадай пісню по емоджі» показала, що діти слухають і знають сучасну українську естраду та з легкістю можуть наспівати пісні молодих виконавців.

14 червня 2024

Літня мандрівка Книголюбів

Літній відпочинок – це не тільки сонце, свіже повітря та приємні враження, це ще й невід’ємний компонент покращення здоров’я, духовного зростання підростаючого покоління, це ідеальний спосіб поєднання вільного часу з улюбленим заняттям – читанням.
Корисний відпочинок з книгою на літературній локації «Під парасолькою», від Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, розпочався анонсом програми «Канікули з книгою - 2024», а саме з літературної візитівки «ЛІТО_МРІЙ», присвяченій мріям казкових персонажів та героїв дитячих книжок.
А далі розвернулася дивовижна подія під назвою «Уявні пригоди: про що мріють казкові малята», під час якої присутні познайомилися із книжками сучасних українських письменників: Антона Сіяніки – «Райдугони та Маленький Сонько», Лариси Денисенко – «Як Шуша познайомився з Гагою», Галини Ткачук – «Гойдалка під кленом».
Ігри, конкурси, розваги за змістом книжок додали зустрічі безсумнівно райдужного забарвлення, емоційного перезавантаження, незабутнього досвіду, наповненого радістю від нових літературних відкриттів.
Занурення у світ дитячої літератури продовжилося обміном книжок на виїзному абонементі, який облаштувала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки в укритті.
Отже, діти Херсонщини, не зважаючи на непрості обставини сьогодення, все ж таки мають можливість читати, духовно розвиватися та інтелектуально зростати, навіть під час канікул. Жодний населений пункт і кожна дитина, яка залишилася вдома, на Херсонщині, не позбавлені нашої уваги!