15 червня 2024

Міста – герої України

Пізнати рідну країну та дізнатися про Міста – герої України запросили відвідувачів укриття працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
У галереї слави «Міста-герої України» розташовано декілька залів, кожен присвячений одному з міст, яке отримало відзнаку і має статус «Місто-герой».
Розпочалося знайомство розповіддю загальної інформації про Україну: рік набуття незалежності, прапор та герб, загальну кількість населення, кількість областей та з ким межує.
Переглянули короткий екскурс в історію заснування України викладений у мультфільмі «Історія України - повна і безкомпромісна, без прикрас і попси» викладена у жанрі репу від відомого гурту ТНМК.
З легкістю відповіли на всі питання кросворду «Україна», де основним було слово «Україна» та давало підказку по одній літери з інших слів, тому відповідати на питання було легко вписати невідомі слова.
Пригадали дату підписання Указу Президента України про присвоєння почесної відзнаки «Місто-герой України» одразу декільком містам країни, які мужньо чини опір загарбнику та стали прикладом для інших.
Розгадали сховані світлини відомих об’єктів міст у вікторині «Загадка художника» - Миколаївський зоопарк, пам’ятник першим корабела Херсона «Фрегат» та інші.
Заключна вікторина «Вгадай пісню по емоджі» показала, що діти слухають і знають сучасну українську естраду та з легкістю можуть наспівати пісні молодих виконавців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік