29 червня 2024

Чому вчать букви закону? Правознавчі анаграми

Конституція України - нормативно-правовий акт держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян. Ухвалена 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання, Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. День Конституції України – єдине державне свято, закріплене в самій Конституції: «Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом – Днем Конституції України».
Знання Конституції дозволяє кожному краще зрозуміти закономірності розвитку держави, усі політичні процеси, причини і наслідки дій основних політичних діячів. Конституція проголошує права та обов’язки людини і громадянина. Відповідальний та свідомий громадянин формується зі школи, тому пропонуємо нашим користувачам середньої та старшої школи перевірити свої знання та скласти правознавчі анаграми:
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти ухвалюються на основі Конституції України та мають відповідати їй. Конституція 1996 року, з деякими змінами та доповненнями, діє у країні й сьогодні.
Відзначення Дня Конституції України нагадує про важливість верховенства права та необхідність постійного вдосконалення законодавчої бази в контексті європейської інтеграції та демократичного розвитку країни, а основоположні принципи, які визначає Конституція, об’єднують український народ на шляху розбудови незалежної, заможної, європейської держави. Зі святом, дорогі українці!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік