11 червня 2024

Поетичні береги Дніпра

Продовжуючи подорож по річці Дніпро, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вирішили влаштувати для юних херсонців літературний відпочинок під назвою «Поетичні береги Дніпра». Занурюючись у поетичний світ, діти не лише насолоджувалися красою українського слова, але й дізнавалися більше про значення Дніпра в житті та творчості українських письменників.
Відпочиваючи, відгадували авторів поетичних творів, добирали рими, та спробували відтворити акровірш. Атмосфера творчості підштовхнула дітей до читання віршів і отримати купу емоційного настрою, який підтримали у рухливій грі «Перетни річку».
Саме через вірші Тараса Шевченка, Анатолія Качинського, Миколи Братана, Івана Малковича діти усвідомили всю красу і велич річки, ідею відповідальності Дніпра перед людьми та природою, підкреслюючи важливість його неперервного руху. Образ річки навчив дітей цінувати природні багатства та зрозуміти відповідальність за їх збереження. У віршах, херсонські читачі підкреслили непереможну силу природи, яка завжди рухається вперед, долаючи всі перешкоди. Вони відчули, що Дніпро несе в собі життєву силу, яка є важливою для всього живого на його берегах.
По завершенні літературного відпочинку, діти мали можливість обговорити те, що чули, поділитися своїми враженнями та думками. Це сприяло створенню живого діалогу, де кожен з них міг вільно висловити своє ставлення до річки Дніпро та її відображення в літературі.
Подорожуючи по річці Дніпро, ми відкрили для себе багатий світ української поезії та літератури, який вічно живе у рядках творів видатних письменників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік