28 червня 2024

Свобода, справедливість, гідність – це Конституція моя. Правовий полігон

28 червня Україна святкує одне з найважливіших державних свят — День Конституції. Це свято символізує не лише прийняття головного закону країни, але й – незалежність, демократію і свободу. День Конституції є нагадуванням про довгий і тернистий шлях, який пройшла Україна, аби здобути свою суверенність та затвердити права і свободи кожного громадянина.
День Конституції особливо цікавий і для дітей, тому що можна дізнатися багато нового про свою країну та її закони. З цього приводу Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки організувала для маленьких херсонців справжній правовий полігон, на якому діти спілкувалися один з одним на патріотичну тематику.
Урочисте дійство, як завше, розпочалося із виконання державного гімну нашої країни. А потім на свято завітала іноземка Кет, яка перебуває зараз у Херсоні, і яка залюбки хотіла дізнатися, чи знають маленькі патріоти свої права та обов'язки. Присутні, завдяки конкурсам і розвагам, залюбки розповіли гості не тільки про права українських дітей, а й про права батьків, вчителів, лікарів та інших громадян України.
День Конституції України — це не просто свято, це символ нашої незалежності, правової держави та демократії. Воно вчить дітей бути свідомими громадянами своєї країни. Діти дізнаються про свої права і обов'язки, вчаться поважати закони і розуміти, як ці закони допомагають жити у злагоді та мирі. Це свято нагадує про те, що кожен з нас може зробити свій внесок у розвиток України, бути відповідальним і активним громадянином.
Колектив бібліотеки висловлює щиру подяку голові Корабельного району Херсонської міської ради Чорненькій Наталії Євгенівні за співорганізацію дитячого свята.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік